Private Practice


Jag är förvisad till övervåningen så jag sitter vid datan och se Private Practice. Helt plötsligt så rumlar ett gäng killar in och börjar klä av sig halvnakna. Oh my. Vad hände lixom? ;O


Skräck


Helg. Det firas med en Cola Zero och Let's Dance. Det var bra ikväll, dom är ju så himla duktiga. Önskar verkligen att jag kunde dansa =)

Nu ska vi se Case 39. Jag gissar på att både jag och jonas kommer att sitta med filtarna upp över näsorna och blunda när det blir läskigt. Varför utsätter man sig för skräckisar?


Handdukar


Har någon tips på var man kan hitta billiga handdukar? Dom måste dock ha bra kvalitet.
Hemtex har ju bra, men funderar på om man kan hitta billigare någerst. Nu är det sparar-emeli som måste titta fram för snart är Vegas här och vi har inte sparat alls så mycket pengar som det kommer att gå åt!
Min lista på grejer ja vill köpa till hemmet byggs bara på och jag är så sugen på att handla nuuuuuu!

Torsdag idag. I hate torsdagar. Det har jag aldrig gjort förr men torsdag är städdag och då är det battlefield hemma hos oss. Jag blir aldrig nöjd.


I'm Back


Efter att ha vart AFK ett tag är jag tillbaka. Lusten försvann och livet hade andra planer för mig ett tag.

GI... hm... Jag har inte varit duktig. Nog sagt.

Nu tar vi tag i detta igen.

Jag ligger fortfarande på +-0 vad gäller vikten så nu är det bara att kämpa på så kommer det nog att släppa snart (hoppas jag). En kvinna på jobbet har GI:at lika länge som jag och var så himla förtvivlad för hon hade gått upp två kilo men sen helt plötsligt så droppade hon 5 kilo på typ en vecka. Då vart jag taggad igen!

Jag har också köpt träningskort på Friskis och har just vart och tränat lite spinning. Det var bara ett pass på 42 minuter men jag var helt knäckt, fattar inte hur jag ska orka 52 minuter :P  Men det ger sig väl, kondisen måste förbättras.
Jag har också tränat en träningsform som heter Zumba, hur kul som helst. Jag står i vardagsrummet helt enkelt och skakar rumpan. Det är tur vi inte har så mycket insyn.
Zumba är en blandning mellan aerobics och latinamerikanska danser, typ salsa och Flamenco. Det är en aning för svårt för en torr och stel norrlänning som mig och jag ser nog inte riktigt klok ut haha :P
Så har ni tips på roliga träningsvideos så får ni gärna skriva.



Rasmus är av kattrasen....


.... Maine Coon.

Dock så känns det skönt att han inte blev så här stor...


Haha vilket as....


Joel


Igår var vi och såg den efterlängtade premiären av Snabba Cash. Det var riktigt bra. Å ena sidan tror jag filmen blev bättre för att man läst boken och man då hade mer fakta om vilka alla var och så vidare, å andra sidan är det svårt att jämföra en bok med en film. Det är ju alltid saker man tycker dom borde ha haft med eller gjort annorlunda.
Men snygg var han iallafall.




GI dag 15
Frukost: smothie
Lunch: ost- och skinksallad
Middag: åt vi hos min mamma och pappa, dom bjöd på entrecote och oxfilé, massa olika sallader och tillbehör och jag åt tills jag var proppans mätt. Till efterrätt hade hon provat göra maräng på ägg och sötningsmedel, men det kan inte rekomenderas då dessa fick en konstig konsistent, typ som oblater eller vad det nu kallas. Men men lite hallon till så gick det också ner =)

Invägning: +-0
Jag är inte förvånad, kände det på mig. Nån som sett Biggest Looser förresten? Är det inte vecka två som är veckan man går ner minst oftast? Jag får ta igen det nästa vecka helt enkelt =)


Sleepy


I veckan har jag haft ovanan att ta "powernaps", dessa powenaps har dock inte riktigt endast varat i 20 minuter som planerat utan snarare 2 timmar. Det blir rubbat. Har somnat vi tre tiden på natten och känner mig då som en klubbad säl när jag stiger upp. Fast det gör jag iofs alltid på morgonen. Att stiga upp klockan sju är fan omänskligt.

Min örhängeshållare som jag beställt är gone. Fick ett mail för en vecka sedan att den var skickad, men har inte sett till någon avi. Har mailat och efterfrågat ett kollinummer så jag kan kika var det håller hus men inte hört något.

Har någon bok-tips? Det ska vara lättlästa bäcker. Gillar inte deckare dock.

Igår var jag på Yoga, det var hm... spännande. Man är då verkligen inte vig. Men kanske kör ett par pass ändå. Åse som jag brukar träna med på onsdagar har tydligen tagit uppehåll denna säsong så finns inte så mycket att träna annars på onsdagar.


GI dag 13 och 14
Frukost båda dagarna: smothie
Lunch: ost- och skinksallad igår och idag åt jag korvstroganoff och gurka
Middag: igår åt vi korvstroganoff med gurka och paprika till och idag åt vi fläskkotletter och sallad

Status: det går bra. Mycket bättre än jag trodde det skulle göra. Jag har kommit in i detta att inte småäta och det är ju superbra. Äter mina tre-fyra mål om dagen och inge mer. Det jag saknar är att äta frukt som mellanmål. Har ätit något äpple nån dag men skulle vilja äta banan just för mättnaden, jag brukar vara vrålhungrig där vid fyra tiden.
Imorgon är det invägning. Ja gruvar mig. Vägde mig i förrgår och då hade jag gått upp 1 kilo från förra invägningen så vi får se vad det landar på.


Paradiset


Ja det är verkligen spännande i paradiset nu. Skönt att han åkte iallafall, äntligen :D


GI dag 11
Dag 11, va vad hände? Snart har det ju gått 21 dagar och det är väl den magiska "rensat ur kroppen" siffran. Den dagen hade jag tänkt fira med en Cola light men eftersom jag tjuvdruckit en redan så får vi se :P
(Dag 21 är alltså inte dagen jag slutar med GI, bara ett delmål ni vet)

Frukost: två ägg (eller ja ett helt ägg ungefär eftersom jag inte äter gulan, blä!)
Lunch: Chorizokorv med grönsallad
Middag: ägg och bacon (både jag och Jonas är förövrigt spylessa på ägg nu, så blir nog inte ägg på ett tag.
Kvällsmål: Smothie






Pampered


Träning tog verkligen musten ur mig. Men när jag kom hem så kände jag att jag skulle styra upp min kropp lite.
Lång dusch med rakning, inpackning, fotscrubb...




Efter det insmorsling och en ansiktsmask + brun utan sol i fejjan. Nu ska jag måla naglarna så är jag good too go!


Ugh


TUFFT.


Måndag igen


Ja så var det måndag igen och en ny vecka. Det här kommer jag förmodligen att få äta upp men det känns nästan skönt att på jobb med vardag igen. Skönt med rutiner, vara snygg på jobbet och börja träna!?

Ett av mina nyårslöften är att jag ska börja använda mer smycken, för det är ju som fint. Så jag tar detta på fullaste allvar och har haft antingen halsband eller armband sedan jag började om och jobba. En tråkig outfit kan faktiskt livas upp med ett coolt halsband =)

På fredag då jädrar ska jag dregla över JW! Längtar!! Undra när man kan boka biljetter?! Kanske imorgon.

GI dag 10
Frukost: smothie
Lunch: kycklingsoppa
Middag: i ugnen nu: chorizokorv med creme fraiche, tacosås i hela paprikor. En liten freestyling så vi får se om det går äta. I vanliga fall om det inte hade gjort det så hade jag eller Jonte spottat ut maten och sagt blä, sen klunsat om vem som hämtar mat från Max haha :P  Så jag hoppas verklien det blir ätligt =)



Ensam hemma


Jonas jobbar idag och jag är ensam hemma och känner mig en aning uttråkad. Inget på TV, jag har ingen bra bok, hittar inget jag vill se i serie- eller filmväg.
Har städat lite, duschat och donat och nu hänger jag framför datan. Spelade lite poker på svenska spel. Gick dåligt.
Funderar på vad man rikigt ska äta idag. Lutar åt soppa igen, var ju så himla gott.

GI dag 8 och 9
Igår intogs det inte mycket mat alls. Från resterna från fredagens sallad la jag i lite skinka och ost och tänkte äta en god sallad till lunch men råkade välta ut hela tallriken över mattan i rummet. Besvikelse. Så blev äggröra med lite skinka och ost i.
Sen så gled jag ett avsteg från GI och drack en cola light, I know! Fusk fusk fusk! Skäms inte ens över att jag drack den, det var ju så jädra gott :P

Idag så är det smothie till lunbch och förmodligen kycklingsoppa till middag!


Hej och hå


Haha, va kul och läsa mitt fylleinlägg. "Jag är Ola's slav", nog för att jag är det =)

Kul hade vi det igår men lite skakis känner jag mig idag. Huvudvärken har jag botat med Ipren och vatten. Men jag vill ändå helst bara gå och lägga mig igen. Borde äta ngt men ids inte ställa mig och laga någon mat. Kanske finns lite sallad kvar från igår!

Vi spelade spel. Ett av spelen var riktigt kul, minns inte vad det heter men det var ett kul fyllespel. Och alla måste undra? Hur vann Magnus? ;P


Man måste älska...


...




Helena: Jag har aldrig bantat förr i hela mitt liv. Men. Jag tror att verkligen på att detta är ett bra sätt att gå ner i vikt.

Seeeen  -  så har jag ingen aning om detta  är e bra kosthållning!! FETT FETT FETT! NO CARBS! HM? I don't know? Viktiminskning det funkar. Men inombords, hur ser det ut? Jag är Ola's slav.



Första invägning


Oj vad skönt med helg, imorrn ska jag sova till minst klockan 12:00! =) Ikväll blir det dinner och kanske ett glas vin eller två med Magnus och Carro. Trevligt värre.


GI dag 7
Frukost: Smothie
Lunch: rester från gårdagens middag
Middag: fläskfilé, rotfrukter i ugn (jag vet, jag fuskar lite här, men skippar potatisen iaf), sås och sallad.

Status: det känns bra, GI känns enklare är jag trott på ett sätt fast komplicerat på ett annat sätt.

Jag är fortfarande osäker på kosten när jag ska börja träna. Står att man helst ska köra lågintensiv träning när man kör rivstart. Och om man ska träna högintensivt så måste man äta mer kolhydrater. Alltså typ banan eller rent ut av pasta? I don't know. Och vad är medelgympa? Är det då mittemellan, hur ska man göra med kosten då? Owell, får forska vidare kring detta. =)


Första invägningen: - 2 kg
Trodde ändå att jag skulle ha gått ner mer första veckan eftersom det stod att man skulle gå ner mycket den första veckan och sen mindre kommande veckor. + att det säkert bara en massa skit som lämnat kroppen, inte fett. Är förmodligen bristen på motion som spökar. Men jag ska kämpa på. Har en bra inspirationskälla. Morsan gick ner 20 kg på 3 månader med GI, då var hon stenhård och körde rivstart hela tiden. Fuskade inte eller nå. Kan hon så kan väl jag! =)



Cleaningday


Torsdag = städdad. Suck. Sov tre timmar inatt och är och var inte superpeppad på städning. Fast å andra sidan, när är man det?
Det är ju hockey till råga på allt. Så när vi har städpaus för hockey då tar jag powernap istället för att kika hockey - sköööönt!


Såg nu att jag har två "GI dag 3" så jag hoppar över 5 och går direkt till dag 6 eftersom det är det det egentligen är =)

GI dag 6
Har löst frukosten på ett rätt bra sätt tycker jag. En smothie i form av:
Naturell yoghurt
Hallon
Blåbär
Krossade linfrön
Var mättande men lite sur. Hade gärna haft i en banan =(

Åt omelett igen till lunch. Sen till middag gjorde jag en kräftröra med:
Kräftstjärtar
Majonäs
Creme Fraiche
Salt, Peppar, Cayennepeppar
Grönt äpple
Gurka
Paprika
Till Jonas kokade jag också lite dinkelpasta och rörde ner. Sen la jag bara detta över en salladsbädd. Det var gott men kanske inte som en middag, mer som en lunch eftersom det är en kall mat.

Och på tall om kall mat, hur tänkte jag när jag kom på att vi skulle äta det, det är ju för fasiken 27 minus ute idag! BRRRRRRRRRRRRRRR! Skulle ha haft en varm soppa istället!




Vill inte


Imorgon är det tillbaka till verkligheten! Jobb med andra ord. Jag vill verkligen inte. Har varit så himla skönt och va ledig. Inte gjort mycket alls, sovit, sett film och umgåtts med familj och vänner.
Tur jag bara jobbar två dagar!

Så vad händer i helgen då? =)


GI dag 4
Frukost/lunch: omelett
Middag: kycklingsoppa.

Kycklingsoppan, som var superdupergod (till och med Jonas tyckte om den), innehöll följande
Purjolök
Vitlök
Morot
Paprika
Hönsbuljong
Vatten
Kokt kycklingfilé
Mellangrädde
Cremé Fraiche
Gräslök
Persilja
Basilika (färsk men går nog lika bra med frusen)
Salt och vitpeppar
Man kan dock skippa saltet för den var rätt så salt förmodlingen av buljongen. Sen så hade jag i 4 dl vatten till 2 pers men skulle nog rekomendera kanske 5-6 dl.

Status: Trött. Jag har spenderat för mycket tid inomhus, framför dator eller tv. Men suget efter sött eller potatis är definitivt kontrollerbart.




GI dag 3



Detta har som blivit lite av en matblogg, owell, ni får stå ut!
Frukost/lunch: biffar, sås och vitkålssallad
Middag: ugnstekt fisk, sås och vitkålssallad


Status: ok, men drömmer om klyftpotatis :P


Helena: tack för tipset om gubbröran, den ska jag absolut prova som mellanmål.





Hur otur får man ha?


Jonas blev idag påkörd av en lastbil. Bilen är paj och måste lagas.
Herrejävlagud så less jag är. Hur händer detta igen??


Bad Idea


Idag så ville jag ha kvällsfika eftersom jag vänt dygnet och är uppe till tre på nätterna så vill jag hellre äta klockan tio än klockan två på natten.
Kikade in i kylen och tänkte att det skulle vara gott med en smothie, har både blåbär och hallon i frysen så jag tinade upp dem, mixde det tillsammans med lite mjölk och keso.
OMG - fy fan va det inte smakade bra. Varken jag eller Jonas kunde dricka den.
Läxa lärd: keso hör INTE till fruktdrinkar!!
Måste inhandla naturell yoghurt eller osötad yoghurt.


Kalas


Idag har varit en rätt så tuff dag GI matmässigt. Bjuden på middag hos mamma och pappa, där vi åt rester. Jag åt en jättegod fläskfilégryta, några köttbullar och en korvbit.
Och även om det var hur gott som helst och väldigt GI så kunde jag inte hjälpa att snegla och dregla över min brors tallrik. Rågad med uppstekt palt, lingonsylt och smör. Ouch, det gjorde nästan ont i själen att inte sno åt mig några bitar! :D

Sen så var det dags för kalas för min kusin Simon. Simons mamma brukar alltid baka så himla mycket gott. Och det hade hon även gjort denna gång. Min svaghet är ju go'fika. Två tårtor, minikladdkaka typ, lussebullar, snickerskakor mm mm. Önskade verkligen att jag inte börjat med GI ännu haha :P


På tal om min bror så är han en lyckans skit. Inte nog med att han bokat resa till Thailand i en månad i januari så vann han 30 000 kronor på bomben. En aning avis. Aja, GRATTIS brorsan! Spend it well.


GI dag 3
Frukost/lunch: två ägg
Middag: fläskfilégryta, några köttbullar och en korvbit + sallad.


Jag har ett dilemma. På torsdag så börjar jag ju om att jobba och då är semestern slut =(
Mitt problem: vad fan ska jag äta till frukost. Eftersom jag är världens morgontröttaste så äter jag aldrig frukost hemma. Vi fikar redan halv nio på jobbet så då brukar jag äta husmans.
Morsan tyckte jag skulle äta omelett men omelett för mig är mer praktiskt och äta som en snabb lunch eller middag. Kan nog bli lite för mycket ägg med andra ord om jag skulle äta det till frulle också.
Måste läsa igenom fukostmenyerna igen i min Allt om GI.



GI dag 2


Frukost/lunch: ett ägg, keso och grönsaker.
Middag: köttfärsbiffar, grönsallad och hamburgersåsen från igår.

I köttfärsbiffarna brukar jag ha:
salt, peppar, stark salsa (utan socker), cayennepeppar, grillkrydda och tacokrydda.

Nån gång har jag haft i ett ägg och nån gång har jag provat med lite ströbröd i men tycker inte att det blir någon skillnad. Eftersom jag är lat så kör jag in dom direkt i ugnen. Brukar oftast ha nån typ av ost i. Fetaost eller vanlig hushållsost, men idag hade jag ingen hemma så det blev utan.

Status: mätt och belåten. Men om en timma eller två kommer jag nog att sukta efter något sött.


Ska se en film nu, Julie och Julia tror jag den hette. So long.


.................................................................................................................................

Update movie - den var ej bra. Slog av efter ungefär halva.

.................................................................................................................................





Smyckeshållare



Den här halsbandshållaren fick jag av min farmor i julklapp. Supervärt för nu ska jag få ordning på alla mina smycken tänker jag.



Sen beställde jag denna för att få ordning och reda på mina örhängen. Avverkar nämligen örhängen på löpande band eftersom dom blir förstörda av att ligga bland andra smycken och smink åså. Ja det är ju inte direkt äkta guld jag oftast använder :P





Film


Kvällen har spenderats i soffan. Vi har sett Zombieland. Jag tyckte den var bra, rätt cool typ :P
Sen så såg jag Baby Mama, den var också helt ok.

GI dag 1 forts.
Lunch bestod som sagt av omelett.
Till middag blev det hamburgare. Färdiga hamburgare, salladsblad istället för brödet och en hemmagjord dressing från boken Allt om GI.

Dressingen:
Gräddfil
Majonäs
Tärnad gurka
Tacosås
Tomatpure
Salt och peppar och curry

Tror det var allt, nästa gång jag ska göra den hemmagjorda hamburgerdressingen lägger jag nog till lite Sambal Oelek, tyckte den saknade lite sting.

Status: godissugen som fan. Give me sugar! Godnight.



Happy New Year


Nyår var superlyckad. Grymt god mat var det. Vi hade beställt catering från Ica Torget. 145 kronor/person. Till förrätt så fick vi en räkcocktail, varmrätten var oxfilé, potatisgratäng och grönpepparsås.
Vi hade inte beställt efterrätt utan den stod Helena och Joel för. Var vanlij och ananaspanacotta toppad med kladdkaka och grädde. Visst låter det som en skum blandning?! Men det var supergott.

Vi spenderade kvällen med att spela spel, dricka en massa drinkar, vin och skumpa. Mysigt värre.
Där vid tre klippet började jag och Jonte att fundera på refrängen. J ringde då taxi och väntetiden var 2 timmar. Men dom två timmarna flög förbi fort men ingen taxi dök upp och då Joel ringde specialnumret så kom det en taxi på typ en kvart men då hade Jonte däckat i soffan och gick inte få liv i. Somnade också på soffan och dagen efter kändes det som att jag helst skulle vilja bli skjuten i huvudet hellre än att stiga upp.
Som tur var så var Jonas rätt så fräsch och kunde köra bil hem och styra upp lite middag. Varmkorv med bröd. Tvingade i mig maten och efter det mådde jag lite bättre. Huga, kan aldrig vara bra att sitta och dricka vin framåt småtimmarna :P
Dock så är det ju bara nyår en gång per år och då ska man ju fira ordentligt, eller hur =)


GI dag 1
Eftersom gårdagens matintag inte riktigt var det bästa så startar jag det nya året idag. Jag ska rivstarta med GI och har läst på endel vad man bör äta och vad man bör undvika.

Lunch till två pers: en blandning mellan omelett och äggröra. (Skulle göra omelett men eftersom jag hade 5 ägg i så tyckte jag det var svårt att få den genomlagad. I omeletten hade jag bacon, kryddor och ost. Till den en klick keso och några tomater och gurka.

Lunchen åt vi vid halv fyra tiden eftersom vi sov till typ tolv. Ikväll är det tänkt att vi ska käka hammisar men är fortfarande proppmätt!

RSS 2.0