Fortfarande 28 nov






Sixten är helt crazy i Batman och Stålmannen och Spiderman och lego och allt vad superhjältar heter. Lycka var när föräldrarna lät honom få se Lego Batman filmen (inne på tredje vändan film nu). 

Jonas är och äter julbord så jag och Sixten har bakat ett par pepparkakor som vi pimpade lite med färdig kristyr på tub - så smidigt!! :-)

Har hämtar ut ett paket med amnings-toppar från HM också. Så man kan tvätta ibland, lever för tillfället i mjukis nersolkade i bröstmjölk. 

28 november





Idag har vi shoppat en extra bil. Det blir perfa för mig framför allt. Känns väldigt skönt att alltid ha bil när jag är hemma och att slippa skjutsa och hämta Jonte på jobbet. 

Tonårsfinnar

Min söta gosegris. Han äter och sover och bajsar och spanar in oss som är omkring honom. 
Han sover och vaknar och käkar lite om vartannat för förmiddagen. Men sen på eftermiddagen tar han en lång sovning. Han har en vaken period mellan typ 22-24 vilket är lite drygt för då hade jag gärna sovit för att orka med natten och morgondagen bättre. 
Han vaknar ca 1-2 ggr per natt och käkar men somnar oftast om direkt efter krubb. 
Han älskar att ligga nära, vara i famnen och ha det varmt och gosigt. 




Förkylda killar

Bara en vecka gammal och redan sin första (av många) förkylningar. 
Sixten har varit snorig sedan i lördags och igår kväll märkte vi att Bosse också blivit förkyld. Så natten var inte rolig kan man säga! Hoppas han är på bättringsvägen. 

Annars så lallar vi på här hemma i pyjamas/morgonrock framåt lunch. Sixten är så otroligt snäll och finner sig i det mesta. Jag märker att han accepterar att lillebror tar mycket av min tid men jag undrar hur det går med det när Jonas börjar om att jobba.
Sixten har iallafall börjar surra lite om förskolan och jag tar det som ett tecken på att han längtar tillbaka lite. På tisdag är det jobb och förskola som gäller. 

I fredags så var Jonas och Sixten på Leos lekland och där har dem spelmaskiner och Sixten ville spela. Jonas sa då att han inte hade några pengar på sig. Sixten kontrade med: Men pappa, har du ingen plan B?! 
Haha, min kvicktänkta lill-fis 😃




Brorsor




Sockervadd

Absolut inga färgämnen i denna sockervadd. 





Bosse

Vi bestämde oss ganska snabbt för namnet Bosse. Ett ganska sent påkommet namn i listan på förslag. Men som vi båda tycker väldigt mycket om. Även om Sixten fortfarande ibland kallar honom Charlie. 

Bosse äter och sover och är rätt nöjd när han är vaken. Han har sovit väldigt mycket idag så hoppas han inte är vaken alltför mycket inatt. 

I övrigt mår jag bra, allt känns tusen gånger bättre än efter förra förlossningen så det är skönt. Inte lika ont, blöder inte lika mycket och amningen går också bättre. 







Hemma




En liten gosse är född

Världens finaste lilla kille är född. 

Jag vaknade vid 02:30 inatt och gick upp för den sedvanliga kissningen och dricka. Då kände jag av dem första värkarna, jag tog två Ipren och la mig och slumrade igen. 
05:15 vaknade jag till och hade värkar till 06:30. Då tog dom ett uppehåll till 07:15 så jag trodde det var falskt alarm. 
Jonte skjutsade S till förskolan och jag meddelade pappa att han skulle få hämta honom för det var dags. 

Värkarna var helt uthärdliga och kom med ca 5-7 min mellanrum fram till 13:30 då ökade dem kraftigt i styrka och började komma tätare. Vi åkte in och var framme på förlossningen 14:25.

Jag sattes i kurva och hon mätte mig öppen till 7-8 cm. Hade riktigt ont och fick därför lustgas. 

Sen hände det sjukaste jag varit med om. Fick tydligen en sne-tändning på lustgasen och medan hon skulle sätta in kanylen fick jag värsta psykosen. Svårt att beskriva men "jag dog". Kunde se Jonas och barnmorskan men kunde inte röra mig eller prata. Jag var i koma och förstod att jag skulle dö. 
Under denna tid som jag "inte kunde röra mig" så hade Jonas och barnmorskan tydligen våldhållit mig i sängen för jag hade varit helt vild. 
"Vaknade upp" ur snetändningen och började gråta och skaka. Jonas var helt vit och barnmorskan rätt tagen hon med. 

Fick/ville inte ha mer lustgas därför. Hade riktigt, riktigt ont så narkos-läkaren kallades in. Han satte in en spinalbedövning och därefter var det happiness and joyride. 

Jag var helt öppen och kunde börja krysta, 5 värkar senare och noll ont så var han född. 

Han skrev inte riktigt ordentligt och var lite slö. Dom misstänkte att han blivit påverkad av morfinet så en barnmorska och Jonas tog i honom i ett rum bredvid och gav honom lite andhälp och en spruta mot morfinet. Sen kom han tillbaka till mig igen och kunde läggas vid bröstet och färgen på killen var betydligt bättre. 

Född:16:17
Vikt: 4630 gram
Längd: 53 cm

Nu ligger vi och vilar på rummet. Killen sover och vi har hunnit ha besök av Sixten och mamma och pappa. 






Redo

Med Sixten gick jag 4 dagar efter beräknat datum. Nu är jag inne på 6e dagen efter beräknat datum, jag är mer än redo för bebis. 
Det är dammtorkat, dammsugit, skurat, tagit kök, bakat, rensat, köpt aaaallt man kan tänkas behöva, renbäddat, nästintill tom tvättkorg, testat Ica handla hemma (alldeles för dyr nota) som kommer imorgon. Ja, ni fattar. 




RSS 2.0