Ladies Night

Tack tjejer för en FAB kväll!

 


Jonte 28


Jonte fyllde 28 bast i onsdags så han och mamma slog ihop kalasandet (eftersom hon fyller imorrn) och tacksamt nog erbjöd dom att ha kalaset på Älsvbacka. Hade dock redan hunnit baka en sats bullar som nu ligger i frysen och väntar på att bli uppätna.

Min favorit: saffransbullar med mandelmassa och russin. Hej bara vad gott.

 

Idag städar jag ju som sagt, men det går lite trögt, det är mest; städa lite, vila, städa lite, Maxi, läsa tidning, läsa blogg, städa liiite mer.

 

Listerna är överallt.

 


Heja AIK


The Wolf is on fire!! Yiiihaaa! =)


Nu tar jag helg


Nu tar jag helg. Frågade bossen idag om jag kunde ta ut en semesterdag imorgon och det gick finnemang. Skönt värre, ska bara vara hemma och dona och fixa och försöka att åtminstone göra vårt hem rent även fast det är en lång bit kvar innan det blir fint.

Just nu håller vi på att måla lister i sinne, dom tar aldrig slut. Det är ju både vanliga lister och taklister i hela huset som målas. Suck! Hade varit värdare om man kunde måla supermånga på en gång, men det ryms lixom inte att måla fler än cirka tio åt gången.




Nu tar jag helg


Nu tar jag helg. Frågade bossen idag om jag kunde ta ut en semesterdag imorgon och det gick finnemang. Skönt värre, ska bara vara hemma och dona och fixa och försöka att åtminstone göra vårt hem rent även fast det är en lång bit kvar innan det blir fint.

Just nu håller vi på att måla lister i sinne, dom tar aldrig slut. Det är ju både vanliga lister och taklister i hela huset som målas. Suck! Hade varit värdare om man kunde måla supermånga på en gång, men det ryms lixom inte att måla fler än cirka tio åt gången.




Kassa-fest


Idag har jag vart iväg på personalfest. Middag, lite dryck och lekar och några timmar senare (när de andra drog ut på krogen) hämtning av Jonte. Hemma halv tolv redan, så ska kika Vampire Diaries och sen sussa. Good night.

Imorgon blir det att shoppa en ny jacka på stan och kanske försöka hitta sig ett par dojjor.


Dusty


Dammet är överallt, i kastruller som vi lämnat framme i diskstället, på micron, i soffan och precis hela golvet. Tro det eller ej men jag längtar seriöst till att få storstäda när allt golv är lagt.
Jag tycker att dom borde bli klara imorgon, för det är inte mycket kvar, men målarn sa att dom förmodligen blir klara på måndag. Men det känns ändå riktigt skönt. Det är inte superkul att måsta ha dom här varje morgon när man stiger upp.

Jag har varit lite fram och tillbaka gällande golvet (hade ju en bild i skallen hur ja ville ha det och när jag inte hittade nåt sånt golv... ja ni hänger med...) men nu när man ser hur det blir så är jag supernöjd. Ljust och fräscht är det!

Jag har bänkat mig i soffan, ska försökta ta mig an att städa nån del av huset innan jag ska hämta J på jobbet, sen hockey.


Frukost för en vinnare



Fredagsmys


Thank the f*cking god it's friday! Veckan har vart lång och seg och nu är det sååå skönt att det är helg.

J är och plockar upp MAX-mat och jag har bänkat mig i soffan och kommer nog troligen inte att röra mig härifrån på hela kvällen =)

 

+ att det börjar bli varmt och skönt i huset =)

 

 


Flygande och Linedance


Igår gjorde jag flygande Jakob till middag - muuum så gott!! Har nog aldrig ätit det förr, troligen beror det på att mors-fars hade svårt för banan i maten. Men det var en riktig höjdare, Jonas satte och petade bananen så dom roffade jag åt mig =)  Jag bytte ur jordnötterna mot Cashewnötter och det var supergott. Inte för att jag vet hur det skulle smaka med jordnötter och Jonte sa att det hade nog varit godare men men. Man kan inte få allt =)


Jag har tjatat lite i omgångar på söta kompisar att följa på Linedance men jobbet har ordnat så vi får prova på fem onsdagar nu i rad. Så första uppradningen var idag. Kuligt värre. Fast hade nog varit roligare om man befann sig på en country-bar med outfit och hela paketet hehe =)




Google-bild

Vita fönster


Vi kom hem från jobbet idag och då såg våra fönster ut såhär.

 

Dom ska ju målas ett par varv till men wow vilken skillnad det blir!

 




Lagom sjuk?


Usch vad jag hatar att vara så där lagom sjuk. Inte sjuk nog för att vara hemma (dvs feberfri) men inte riktigt frisk nog att sitta på jobbet och smitta ner alla. Jag hostar och snörvlar och har mig. Blä!

Idag fick jag sms från tapetaffärn att tapeten vi beställt var restad och inte kommer förrän v.44 eller v.45. Jag hatar numer restade saker eftersom när vi fortfarande bodde på Bladet så beställde jag en liten hatt- och skohylla till hallen. Eftersom vi hade en minihall så hade jag inte ens hittat någon sådan liten storlek på stan och sen blev skohyllan restad i flera månader och den kom inte förrän i slutet av juli - då vi redan hunnit flytta. Ja så nu vill jag ju inte ha sådär småa hallmöbler i vår nuvarande hall.

Vi bestämde oss iaf för att stoppa ordern och försöka hitta en annan tapet.


På tal om ngt helt annat - nästa fredag ska vi ha personalfest och vi måste ha några lekar så jag undrar om ngn har tips på kuliga lekar för ett större gäng? Vi blir nog ca 30-35 pers.




Bröstcancer


Stöd Rosa Bandet.

Stöd rosa bandet

Måndag


I hate måndagar, jag är alltid så himla trött och osugen på att göra saker och ting. Egentligen borde man införa något kul att göra på måndagar. Till exempel bio eller bowling.

Idag har vi prov-flyttat sängen till det större sovrummet och jag tror det blir så. Det såg då helt ok ut. Så nu ska vi iväg på Happy Homes och se om vi kan hitta någon fin tapet så vi kan börja med tapetsering.


Update
Jag och Jonas har verkligen inte samma smak gällande tapet och inredning vilket ofast leder till trista besök i tapet-affären då vi inte kan enas. Idag lyckades vi dock hitta en tapet som vi båda tyckte var fin.
Så får vi hoppad den blir fin på väggen också =)





Framlytt


O no! Målerifirman ringde just och sa att han har blivit dubbelbokad och frågade om det var ok att komma på onsdag.
Eh ja, vad skulle jag säga lixom :P
Vi som vart så duktiga och fejjat hela dagen för att allt ska gå smidigt när dom kommer. Får se om jag och Jonas kan hitta på nå fix på kvällarna istället.

Jag vill se film, nån bra film!! Känns skit längesen man såg nån höjdarrulle.
Igår när Jonte var på party så såg jag The Sorcerer's Apprentice i skitdålig kvalla men den var rätt så bra ändå!

Bild från google.

 


Flytta in - flytta ut


På måndag kommer snickarna och om förhoppningsvis dryga veckan så kommer vårt hem inte längre vara total kaos.
Ingen ordning och reda alls just nu!
Idag så blir det att försöka hinna plocka undan så mycket som möjligt innan måndag (eller ja, innan vi ska se hockeyn), måla datarummet och måla lite lister.

Lite före bilder

Vardagsrummet



Köket + blivande matplatsen



Datarummet




Det blivande sovrummet





Vårt nuvarande sovrum




Reklam


Men shit vad mycket reklam det är när man glor på tv. Vet inte hur många reklamer det var hittills under Idol. Trist.

I veckan har det inte blivit så mycket gjort, jag har haft ont i halsen och känt mig helt knäckt. Jonas hade kompisfrämmande och de stängde in sig och spelade data, då passade jag på att krypa ner i sängen med bok.

Bild från google.

 

Nu ska jag fortsätta och se Idol och fundera vidare på hur jag ska kunna lura med mig Jonte till Happis =)

 

 


Ceasar


Jag älskar Ceasarsallad. Igår köpte jag en sån där färdig-påse från Ica som innehåller Sallad, dressing, osten och krutonger + att jag köpte grillad kyckling så det vart en väldigt snabb och enkel middag idag. Me like.
Salladen får helt klart +++++ PLUS för att vara färdig-påse.

Shit så dåliga bilder min kamera tar. Fast å andra sidan kan jag inte med den så bra =(

 

I fredags hade jag tjej-kväll hemma hos mig. Lina, Madde och Helle entrade hemmet för lite(?!) alkoholm, käk och utgång på Club 27. Helt klart en trevlig kväll även om det nog blev nån drink för mycket. Stod i jack-kön där på slutet och skrek åt folk att sluta tränga sig, pinsamt sen att upptäcka att dom inte ens stod i kön. Då ville jag nog förmodligen dö. Owell.

 


Olas fisksoppa


Olas fisksoppa

1 stor gul lök
2-3 msk olivolja
1 burk krossade tomater
2-3 pressade vitlökar
1 kuvert saffran
1 liter fiskbuljong
3-4 dl torrt vitt vin
Salt och peppar
1,5 dl purjolök
Morot
1 strimlad fänkol eller 1-2 tsk fönkolskrydda (jag hade dock inte i ngt av detta)
400-500 g benfri färsk lax (jag hade frusen)
400 g torsk
6 stora färska scampi eller tigerräkor (detta hade jag ej i)
500 gr tinade skalade räkor
Hackad färsk basilika eller persilja (detta glömde jag he i ;P )

Aioli
2-3 vitlökar
1 krm salt
1 kuvert saffran
2 äggulor
2-3 tsk dijonsenad
2-3 dl olivolja

Aiolin görs först
Pressa vitlök ner i en skål, tillsätt saffran och salt och rör blandningen jämn. Rör i äggulor och senap. Tillsätt sedan oljan droppvis under ständig vispning till aiolin tjocknar.

Fisksoppan
Hacka lök och fräs i olja i en stor kastrull. Häll på tomaterna. Tillsätt vitlök, saffran, buljong och vin. Sjud i ca 20 minuter. Salta och peppra. Tillsätt strimlad purjo och morötter och fänkol. Skär fisken i bitar och lägg i soppan. Sjud tills fisken är precis genomkokt men inte mer. Lägg under tiden i färska skaldjur som bara behöver sjuda ett par minuter. Hetta upp räkorna, de får inte koka. Strö över basilika eller persilja + aiolin.


Telefonsamtal igår klockan 13:00


- Hej, det är Emeli.
- Hej det är André från Kalles igår.
-
Eh, du har nog kommit fel, jag var inte på Kalles igår.
- Ojdå, nä du stavar ditt namn utan ett E på slutet va?
-
Det stämmer.
- Ja men du då ska jag prova vidare, ursäkta att jag störde.
-
Inga problem, lycka till.

Modig kille ;)



RSS 2.0