Forts.

Pre-dinner snack vid grillen



Middag vid tv:n


Fläskfilé


Big-mama


Cheesecake och kaffe





Valborgs

Hos optokern kunde man snabbt konstatera att min syn försämrats en hel del sedan sist jag kollade den. Efter alla syntester så bad hon mig sätta på mig mina glasögon igen och läsa bokstäverna på tavlan. Jag såg inte en enda bokstav och då svarade optikern att tavlan var gränsen för att få köra bil. Hoppsan, var nog tur att jag kollade upp synen ändå!
Eftersom synen försämrats så drastiskt så misstänkte hon att det kan ha att göra med graviditeten men det får vi inte veta förrän jag testar synen när ungen är ute i det fria =)


Jag passar på att önska er alla en mysig Valborgs, jag och Jonte ska grilla och göra en cheesecake. Sen tänkte vi bege oss nånstans och kolla in en brasa, tydligen så finns det ingen på morö backe?!

The Killing

Nu sitter mors-fars på flyget på väg till Side. Jag är grymt avis måste jag säga! Vill också bo på All Inclusive och lapa sol!
Istället håller jag tummarna för fint väder i helgen.

Jag och Jonas har spenderat kvällen i soffan och sett ett par avsnitt av serien The Killing med Joel Kinnaman, man kan då inte säga att han inte är från Sverige hehe =)  Serien är helt ok faktiskt.

Imorgon firar vi Valborgs med att skaffa linser (äntligen) och sen kanske lite grillning?!

The monster is back

Sindy har nu fått bli av med tratten. Skönt för henne - trist för oss. Under tiden hon hade tratt så var hon världens keligaste och kom alltid och ville bli kliad. Men nu är hon tillbaka till hennes gamla vanliga jag som röjer upp tapeter, svingar sig i gardiner och som man knappt får kelas med.
De är tur att hon är söt =)

Idag har vi rensat och röjt ute i förrådet och garaget. Känns otroligt skönt, nu ska vi bara fara med ett lass på tippen också. Helt otroligt vad man samlar på sig skrot.

Farmor och farfar hade ju faktisk lämnat efter sig en hel del dom med. Vad sägs om en stor maskin som man slipar knivar med, pjäxor från 70-talet, 50 halvtomma målarburkar och en heeeel del annat. Men vi är otroligt tacksamma för alla verktyg som finns i garaget och hur uppstyrt allting är därinne. Så himla skönt. Vi har verkligen allt man kan tänkas behöva =)

 

 


Pre - Sommar

I sommar kommer jag inte att satsa på att vara smal, försöka gå ner - visst - men det kommer nog att dröja innan jag gått ner alla dessa preggo-kilon. Däremot tänkte jag satsa på bruna ben. Alla medel tillåtna (förutom solarie!). BUS och solning ska därför göra min ben gyllenbruna. Nu hoppas jag bara på fint väder på helgerna fram till min tjänstledighet =)

Babytalk
Jag är nu i vecka 33 + 1 dag. Bebin rör sig för fullt men den har ännu inte gjort några rejäla kicksparkar. Jag mår finnemang, känner knappt av att jag är gravid förutom att magen sticker ut. Det enda som är jobbigt är att jag får ont i magen när jag promenerar. Känns som mjältugg ungefär, barnmorskan säger att det är sammandragningar och att det är lugna puckar.


@ San Diego

 



Påskhelgen

Vi är nu hemkomna från mors-fars. Man blir alltid alldeles för mätt när man varit där på middag. Romsås på toast, oxfilé wellington och glace au four stod på menyn och efter att ha backat på efterrätten hade jag kunnat lägga mig ner och gå i idé ett halvår.

Påskhelgen har bjudit på fint väder, blommor i rabatterna, massa god mat, gott sällskap av vänner och biofilm (Red Riding Hood - den var bra).

Imorrn väntar jobb, barnmorskan och ta bort stygnen för Sindy. Nu tror jag vi måste byta ut godiset mot frukt ett par veckor.




Långfredag

Dagen har spenderats på Renholmen.

Min kusin Simon som snart ska få en lillebror/lillasyster.


Morsan


Farsan och min farbror



Hemma igen nu och har tagit fram påskgodis som vi fick av mamma och pappa!


Sindy tyckte det var superkul att jag tog fram lite påskpynt. Hon var snabbt framme.

Skärtorsdag

Å va najs med halvdag idag! Nu ska jag upp på Maxi och trängas där (tur jag har tålamod som en ängel). Jag ska försöka hitta nån påsklilja och kanske lite ris så man får lite påsk-fint hemma. Pynta är kul!

Sen tänder vi grillen och firar in att vi har långhelg!!

Zipperall


Tratt-katten

Sindy den stackars tratt-katten har doppat hela tratt och huvud ner i pannan med korvspad som stod i diskhon. Jag satt i soffan och såg hur hon började göra nå konstiga dance-moves och trodde hon hade nå hår eller nåt som fastnat i vägen. Men när jag tar upp henne luktar hela hon bullens varmkorv.

Kalendern

Så här ser din graviditet ut

Beräknat förlossningsdatum: 2011-06-13

Barnet blev till omkring: 2010-09-20

Du är i vecka: 33

Du är i månad: 8

Antal graviditetsveckor och dagar: 32 veckor 1 dagar

Antal dagar kvar till förlossningen: 55

 

Idag dumpade min chef ett par gigantiska påskägg hos oss. Ena påskägget placerades väldigt strategiskt bredvid mig eftersom jag sitter rätt så mitt i rummet. Shit vad gott det är med lösviktsgodis! Sen att inte få dricka varken vatten eller kaffe på eftermiddagen gjorde det ju inte direkt lättare att motstå the Candy!! Jag har tryckt!

 


Snett

Idag har vi varit på vår fjärde föräldraträff som handlade om amning. Det var en sjukt ovärd träff för både mig och Jonas för jag tyckte inte dom sa särskilt mycket matnyttigt.

På det här träffarna så går man ifrån i mindre grupper och snackar lite. En av tjejerna frågade barnmorskan om amning efter det att hon börjat om och jobba efter ett halvår.
Då säger en kvinna lite nedlåtande till henne "Börja om och jobba redan efter ett halvår, det kommer du att ångra".
Vad jag blir provocerad av sånt där snack. Jag sa inget eftersom barnmorskan svarade henne att det skulle gå fint...osv...
Jag anser att föräldrar ska dela lika på sin ledighet för barnets skull och inte att morsan ska ta ut hela ledigheten bara för att hon är morsa till ungen. Jag anser att det är lika viktigt att barnet får vara hemma med den andre föräldern och lära känna denne på någolunda lika villkor. Jag kanske inte är så extrem som Lars Ohly som tycker att dagarna ska vara låsta för vardera föräldrar men anser ändå att man ska sträva efter att båda föräldrar ska kunna vara hemma med barnet. Både för familjen och för jämlikheten.


The preggo-belly - 31 veckor 6 dagar

Min mage har växt utav bara tusan de här senaste veckorna.
Kika inte vidare om ni är känsliga, den nedre bilden ser nästan grotesk ut faktiskt. Men shit vad vi längtar efter den där inne =)


Måla

För ganska många veckor sedan köpte jag hyllplan som jag hade tänkt måla vita. Dom har nu legat och väntat på att bli målade i lika många veckor. Dom ligger i vårt datarum och är en riktig vagel i mitt öga varje gång jag ser på dom. Varför ska det vara så sjukt trist att måla saker?
Jag borde ta tag i det! Idag. Nu. På studs. Men jag vill inte :P


En glömd favorit...

... Pepsi Max =)

Lördagkväll

Idag var jag och Jonte på bio och såg Rio. Den var bra men inte så rolig som vi hade trott.

Nu ligger och jag och Sindy i soffan efter att ha dumpat Jonas hos grabbgäng för poker och bärs. Jag har varit in på tv.nu ett antal gången men märkligt nog så dyker det inte upp något jag vill se på tv ikväll :P


Inte kul att bli kastrerad

Mattes älskade hjärtegull har blivit kastrerad idag. Det var inte roligt.

Sindy brukar pipa konstant när man åker bil. Idag satt hon bara tyst i sin bur och tittade anklagande på mig genom gallret.
Kissat i buren har hon också gjort, så hon har en svag doft av kiss på sig men jag vågar inte tvätta henne.
Hon vinglar runt och är groggy och går in i väggar. Stackars liten!


Torsdag 14 april

Igår firade vi min bror som fyllt 22 bast. Han börjar bli så stor min käre bror =)  Lasagne, tårta och annat fika åt vi tills vi rullade hem, mättare än någonsin!

Idag har jag rensat bland papper och sorterat bland både det ena och det andra. Känns skönt att ha ordning och reda. Sen blev det hemmagjord pizza till middag som Jonte styrde upp. Nu väntar vi på att hockeyn ska börja.

Snälla...

Snälla snälla snälla snälla AIK gör mål!

Lättroad

Coolt - Cors Lights bergmotiv på etiketten blir blått när ölen är kall nog =)


Match nummer 3

Idag är det dags för match nummer tre. Jag hoppas den inte blir lika spännande som sist, man får så ont i hela kroppen när det är nervöst.

Lagets musikvideo
.

Vårt hockeysällskap dissade oss dock för att fara på dop istället men dom sluter upp senare och då tänder vi grillen =)

Världens äckligaste paj

Idag har jag lagat middag till jag och Jonas, jag tände ljus och la upp servetter och tänkte att vi skulle ha lite fredagsmys. Jag hade hittat ett recept här på blogg.se på en Grekisk paj som hon kallade Världens godaste grekiska paj. USCH och BLÄ. Jag gillar nog inte spenat. Jonas såg mycket skeptisk ut så jag tog glatt en tugga av maten och försökte le och se ut som att jag tyckte det var gott. Jonas vågade sig på en tugga och spottade ut maten. Inte bra betyg, inte ens jag kunde äta upp en portion.

Och inte ens snygg blev den :P

 

Nu taggar vi istället för bio - The Rite.

 


Halv 8 hos Maria

Så har vi haft vår sista halv-8-omgång. Maria hade dukat upp så fint bland byggröran så man blev riktigt impad =)

Dukning med deltagarna


Förrätt : Gratinerad getost inlindad i parmaskinka. Sinnesjukt gott!


Middag: Cannelloni


Efterrätten vet jag inte vad den heter men gott var det!


Och eftersom det var tävling så hade vi ju såklart betygsatt allas menyer!
Gissa vem som vann  - jag wihooooo! =)

Hockey

Nu drar vi på Arenan och kikar hockey!

Det närmsta gula jag hade hemma :)




Från Ikea

På senaste tiden har vi sett Black Swan och Battle Los Angeles. Ingen av filmerna var superbra direkt men sevärda.

På IKEA köpte jag bland annat dessa som jag länge funderat på att köpa


Och dessa fina skålar


Ikväll mina vänner blir det S K E L L E F T E Å  A I K !!! Go go go! =)



2a träffen

Idag har vi varit på andra föräldraträffen. Den handlade om förslossningen, både jag och Jonas tyckte att det var rätt givande eftersom dom gick igenom hur ett "normalt" förlopp kan se ut.

Sen skulle vi sitta i mindre grupper och diskutera förlossningsplan. Jag vet redan hur min plan ser ut: ryggmärgsbedövning. That´s it, resten tar vi som det kommer!

Så här ser din graviditet ut

Beräknat förlossningsdatum: 2011-06-13

Barnet blev till omkring: 2010-09-20

Du är i vecka: 31

Du är i månad: 7

Antal graviditetsveckor och dagar: 30 veckor 0 dagar

Antal dagar kvar till förlossningen: 70

 


AIK + Ikea + kyckling

Älskade AIK ska spela SM-final. Det är helt galet kul! =) Det har varit ett helt gäng jobbiga matcher där det kännts som att magen ska vända sig ut och in. Nu lär det väl inte blir mindre spännande heller. Ingen minns en två - kom igen AIK!

Imorgon blir det en spontan tripp till IKEA, mamma och pappa skulle dit och ringde och frågade om jag/vi ville följa med och det ville jag ju såklart. Först tänkte jag att jag egentligen inte har något alls att köpa men när jag går igenom huset så inser jag ju att det är hur mycket som helst haha!

Kycklingreceptet från halv-åtta-hos-mig hittade jag här, den var god. God i matlådan idag också =)



Marinerad Medelhavskyckling


1 kg kycklingfilé
salt och peppar

In i ugnen i 200 grader i ungefär en halvtimma. Tills dom är genomstekta.

Marinad
2 dl olivolja
1 dl balsamvinäger
Basilika
Marinerade soltorkade tomater
Vitlök

Skär den kalla kycklingen i skivor och lägg i marinaden över natten. Servera varm eller kall.




RSS 2.0