Aktiv

Fullmatad vecka med massa kompis-mys. Förra veckan kände jag riktigt hur jag var sugen på att umgås med lite vuxna. Besökte både bästis och ett par arbetskompisar och öppna förskolan. 

Det tok-snöar i Skellefteå för tillfället, har typ aldrig sett så mkt snö. Skotta, skotta och skotta. 

Yngste sonen tog en "tidig" kväll och somnade redan vid åtta-tiden för att vakna vid nio-tiden men endast för lite krubb. Så jag och Jonas har haft det skönt i soffan och sett sista Bilbo filmen! Mycket välbehövligt! 

Den äldre sonen har varit socker-chockad idag. Morfars kom hit med ett godis-hus som Sixten mumsat konstant. Han har varit helt crazy idag och inte lyssnat på ett ord man sagt. Nya tag imorgon helt enkelt. 









Torsdag - fredagsmys

Igår så var jag och Bosse iväg på mamma-träning. 45 plågsamt sköna minuter av tabata-liknande styrkepass. Mycket välbehövligt! Vi startade med plankan - jag trodde hon skojade med oss - brukar man inte avsluta med det jobbigaste ;-)

Sen hämtade jag upp S på förskolan och drog till Emil och hjälpte honom packa upp i sin nya, Superfina, lägenhet. Som julafton tyckte jag, som ert straff tyckte Emil. 
Även fast man vet vad man har för porslin så är det alltid lika roligt att packa in och göra fint i skåpar! 

Idag skjutsade vi Jonas till flyget. Sixten ville promt stanna och se flygplanet så det gjorde vi (trots 40 min försening). 
Men sen blev han då himla ledsen när Jonas vinkade hej då utanför fönstret när han skulle kliva på. 
Sixten utbrast i tårar "men jag kommer sakna pappa". Gulle! 


En bild tagen av Sixten hos Emil 


Bosse älskar att ligga i sitt babygym


Älskar också att titta på storebror



Söndag 18 jan

Har fortsatt i samma spår som igår, en förkylning som gör att jag helst velat ligga i soffan. 

Bosse ligger nu bredvid mig och sover men han kommer strax att vakna för "kvällspasset" innan han sover för natten. 

Min underbara finaste Sixten tog sina första stapplande steg själv på skridskorna idag. Jonas var iväg med honom och har åkt och då skickade han en film där jag fick se honom åka. Jag har nog sett filmen säkert 15 gånger :-)






Gladskiten :-) 



Lördag 17 jan

Ingen glamorös lördag här inte. Jag är förkyld så jag och B hänger i sängen och ser Suits. Jonte och Sickan är och kör lite skoter. 

Först en klippning 


Bebismys


Brorsorna gos



Torsdag 15 jan

Ett mysigt besök av Lina och Lily idag. Barnen Bosse och Lily lekte så snällt haha. 

Sen blev det promenad med Kicki och Esther till farmor och farfar. Dom har varit sjuka under julen så lämnade väääldigt försenade julklappar. 





Måndag 12 jan

Jasi det händer inte mycket nu! Brrr det är kallt ute nu! 
Jag har lite smått börjat öva Bosse på att somna själv i egen säng, det går väl ibland men oftast inte. Oftast somnar han när jag bär honom till sömns, ammar eller i vagnen. Men nu testar jag att lägga ner honom i sin säng när han börjar bli trött. 

Bosse är fortfarande en liten kvälls-fis ;-)
Han har är så himla go ett tag men sen när han börjar bli trött så blir han himla grinig. Puh, man blir ju psykiskt slut och synd om lille killen som är ledsen! 
Jag undrar om när man kan börja styra om hans dygn lite?! Känns nästan tidigt men jag ska höra på BVC nästa gång jag ska dit. Han sover till halv tio-tio tiden på morgonen och då kunde han ju istället ha vaken tid tycker jag :-)

Somnat gott i egen säng av sig själv. 


Jag och Sixten har hunnit bygga upp detta! 



Och lite kreativa istället för IPad, tv och telefon! 

Söndag 11 jan

Play dough eller softy dough som min amerikaniserade son gärna kallar det. 


Julafton 2014














Mysigaste lampan

Ett litet lamm som lyser stjärnor i olika färger! Sov nu lilla nattuggla! :-)




Kvällsmys

Vi kvällsmyser lite framför hockeyn. S ser på Netflix. 

Idag började Sixten på Blå (storbarnssvdelningen). Det hade gått bara bra. (Dom har ju Turtles lego!!) 



Sleeping beauty. Han sover dock halvtimmas pass under dagarna vilket är lite frustrerande. B är iaf väldigt go och glad. Han kan ligga på sin pusselmatta i köket och vara så snäll att man nästan glömmer bort honom ;-)




Sixten och Bosse

Ser ni vem som är vem? :-)




Sixten på den övre bilden och Bosse på den nedre. S har fått mina bruna ögon dock så tror jag Bosse blir blåögd. Tycker dom är ganska lika kring näsa och mun. 


Närbild




Bosse 2 månader

Idag har vi varit på BVC och vägt och mätt. Han behöver få i sig lite mer mat men det är ju tur att han förutom amning så äter har ersättning ur flaska så det ska nog gå fint. 

Han visade ju upp ett leende förra gången vi var där så det har vi bockat av. Denna gång fick han visa att han kan hålla upp huvudet när han ligger på mage. Check! 

Han har lite mjölkskorv på huvudet fortfarande (har även haft i pannan) men inget hon tyckte jag behövde göra ngt åt. Jag smörjer med barnolja och när han badar så tvättar jag med en handduk. 

Sköterskan påminde om att det nu är viktigt att han ligger på mage regelbundet för att träna sig. La honom på mage nyss och gick för att hämta mobilen, när jag kom tillbaka hade han rullar över på rygg. Lille bus. 





Gott nytt år

En mysig nyårsafton med god mat, busiga barn och stämningsfulla raketer! 



Jonte förbereder Appelpie martinis. 

Joel och Helena stod för förrätten! Supergott! 




Grillad kyckling och fläskfilé med rödvinssås och ädelostsås. 

Chokladtårta till efterrätt




RSS 2.0