Festival

Det ska börjas i tid. Igår besökte Sixten sitt första öltält.
Dock så blev det ett kortvarigt besök eftersom det var så himla lång kö till krubbet. Istället köpte vi langos och souvas och satte oss i parken och käkade.


Hot @ kompass

Idag är det riktigt varmt. Tyvärr lite för varmt om man inte ligger på en badstrand och får bada. Vi är inte riktigt redo ännu för några sådana äventyr. Känns också som att det är på gränsen till för varmt för Sixten att ligga i vagnen idag. Men jag vet inte? Man kanske kan lägga honom på en filt bara, så det åtminstone fläktar lite. Kanske ska kolla efter ett sånt där parasoll.


Ko

Ni kan kalla mig mamma ko. Jag gör inte så mycket annat än att amma för tillfället. Han äter, och äter, och äter, och... Ja ni hajjar!
Jag fattar varför det kallas att helamma med tanke på att det är ett heltidsjobb.

Jonas sa att han hellre ammar än klipper gräset! Jag byter lätt ut amning mot alla hushållssysslor.
Vem sa att det skulle vara mysigt att amma? En smocka borde denne få sig!

stinky


Fredag - lördag - söndag



Fredag
Efter middagen så såg vi Henry's Crime, den var inte så bra. Väldigt seg.
Sixten firade en vecka ute i det fria och det ville mormor och morfar hans fira. Dom kom därför förbi med en supersmarrig jordgubbstårta =) 



Lördag
På lördagen hade vi besök och sen på kvällen for vi till L&P för en äkta sushi-madness-night!
Så sjukt gott!! =)  Jag och Jonte fick oss till och med ett glas alkoholfritt bubbel!






Söndag
Idag har vi vilat mest hela dagen. Lill-korven var vaken nästan hela natten. Det var jobbigt. Hoppas på en bättre natt inatt!
Vi har just sett The adjustment bureau. Den var helt ok!
Nu ska jag krypa till kojs och vila lite innan det är dags för feeding.

Trevlig midsommar

Hoppas ni får en mysig midsommar med en alkoholhaltig dryck i handen! Här hemma så har vi just ätit fajitas och nu kikar vi lite på tv. Sen ska vi se film. Får se vad det blir för någon.





Igår hade vi besök av Lina & Pål och Helle & Joel. Tack söta ni för presenterna!
Eftersom korven sover rätt länge på förmiddagarna hade jag hunnit med att baka en kaka. Den vart supergod - jag älskar ju choklad så den passade mig perfekt. Den var nästan snäppet godare idag, efter ett dygn i kylen. Recept från recept.nu.

Italiensk chokladkaka

Kakan
3 3 st ägg
1.5 1.5 dl strösocker
125 125 g mörk choklad
125 125 g smör
1.3 1.3 dl vetemjöl

Glasyr
50 50 g smör
50 50 g mörk choklad
2 2 msk honung


1. Kakan
Värm ugnen till 175 grader.

2. Blanda ägg och socker i en bunke och vispa lätt.

3. Smält smör och choklad, blanda det i äggsmeten, rör sist i vetemjölet.

4. Häll upp i smord och mjölad form och grädda i cirka 15 minuter.

5. Stjälp upp kakan på ett serveringsfat och låt den svalna.


6. Glasyr
Koka samman smör, choklad och honung i en gryta på svag värme.

7. Häll glasyren på den avsvalnade kakan och låt den stelna.

8. Tillbehör - Serveras med vispgrädde och färska bär.

 


Dangerous Minds

Att man fortfarande bölar när han dör! Farliga sinnen håller fortfarande måttet!

Sixten

Nu har vi bestämt namn - Sixten it is.

Igår var vi på apoteket och inhandlade amningsnapp. O my god - så skönt för mina stackars bröst! Det funkar jättebra och det är inte längre ångestladdat att plocka fram boobsen.


Mr Puke

Jonte är en aning känslig. Han har hälsat på toalettguden inte bara en utan två gånger efter att jag rengjort naveln. Mr puke kan vi kalla honom =)



Han är ingen badpojke. Kanske brås på mamma där, som knappt kan simma.



Mormor och morfar



Cry baby

En riktig cry baby det senaste dygnet. Mina boobs är förstörda, satan så onda dom är. Ont att amma. När dom på bb frågar hur det går med amningen så säger jag att det inte går super och att det gör jätteont. Det enda dom tjatar om är det där jävla greppet. Jag börjar bli less. Hur ska jag kunna veta om han har rätt grepp?? När jag frågade på bb om han hade det så sa dom "men oh, det ser så bra ut".
Imorse var det panik-handling på Maxi - bröstmjölksersättning. Shit vad han åt.

Längtar

Det händer inte så mycket på Kompass för tillfället. Kikar på tv, myser med bebis, får besök av familj. Var en sväng upp på Maxi och det är väl det mest spännande som hänt för dagen.

Jag längtar till:
amningen funkar
det inte gör så j*vla ont där nere
jag slutar blöda som en stucken
jag tycker att det är skönt att gå på dass


Sleepy




Förslossningsberättelse

Så underbart skönt att vara hemma. Ligga i sin egen säng och gå på sin egen toalett.


Tänkte klottra ner lite om förlossningen så om du är känslig så kanske du inte bör läsa hehe =)


Klockan 18 i torsdags sitter vi i Joel och Helenas kök när jag känner av lite "mensvärk". Yey, tänker jag. Äntligen känner jag av lite förvärkar. Vi åker hem och jag märker att "mensvärken" kommer rätt så regelbundet men gör inte så ont. Jag vågar inte riktigt hoppas på att det ska vara dags eftersom jag ställt in mig på att gå över tiden mycket mer.

Klockan 23 så startar mina värkar på riktigt. Jag startar en timer på internet och märker att de kommer med ungefär 5-6 minuters mellanrum så är ju ett tag kvar innan det är dags. Ont som fan börjar det göra och jag kör min egen variant av profylax-andningen och det funkar rätt så bra. Vid två tiden ungefär lägger jag mig i badkaret och dushar i nån dryg timma - jätteskönt!

När klockan är 5 så känner jag att jag inte riktigt klarar av att vara hemma så länge till då jag verkligen vill ha bedövning mot smärtorna. Värkarna kommer då med cirka 3-4 minuters mellanrum.
Vi åker in på förlossningen och jag är sjukt nervös för att bli hemskickad igen ifall jag inte skulle vara nog öppen.

Jag kommer in på förlossningen och får sitta i CTG-kurvan där barnmorskan snabbt konstaterar att jag inte ska hem iallafall. Sen känner hon efter och jag är öppen 5 centimer. Alltså bara halva tiden som gått ungefär.

In kommer min förlossningspersonal (skiftbyte), en underbar underläkare vid namn Monica som var fantastisk vid förlossningen. Hon ber mig prova lustgasen. Jag var rätt så skeptisk mot den eftersom jag var så inställd på att jag skulle må illa. Men efter att ha provat ett par varv så är lustgasen under resten av morgonen min bästa vän. Sjukt skönt! Skulle inte ha velat gå igenom allt utan den! En egen liten fylla som tar udden av värkarna och man får tänka på något annat.

Sen vid nio-tiden så kommer läkaren in för att ge mig epiduralen. Jag kände ingen skillnad mot tidigare värkar före och efter insättandet av den så jag kan inte riktigt uttala mig om den var bra eller inte. Förmodligen hjälpte den men jag vet inte.

Sen vid 11 - halv 12 kanske så började krysvärkarna. Sjukt ont men det kändes ändå skönt när det började trycka på neråt. Jag står rätt mycket upp under den här tiden och gungar för att få ner bebin lite snabbare men mot tolv tiden så börjar det göra för ont.

Jag står på knä lutat bak mot sängen som dom vikt upp ett tag och jag minns att att jag någon gång under dessa värkar lite desperat säger "jag kommer att bajsa ner mig nu". Gjorde inte det men kändes verkligen som att det skulle ske.

Sen får jag lägga mig i gynställning och börja krysta ut bebin. Det gör så sinnesjukt ont men det var ändå skönt att få börja krysta på riktigt. Han vill inte riktigt komma ut så underläkaren måste klippa upp mig. Jag minns att barnmorskan som också var med sa till underläkaren "klipp när värken börjar och sen får du vara beredd för då kommer den fort". Music to my ears. Inte skönt att ha haft skallen halvvägs ute ett par gånger utan att få ut den.

Ut kommer bebin och Jonas viskar "det blev en liten tiger". Å en liten kille. Vilken lycka.

Jag får bebin på min mage efter en stund medan hon pysslar på att sy ihop det hon hade klippt upp. Hade inte spruckigt något men antar att det var för att hon klippte mig.
Vikt: 4165 g.
Längd: 52 cm.

Förslossningen är det värsta jag har varit med om i hela mitt liv. Vilken sinnesjuk smärta! Om det blir en till en så blir det snitt. Om jag nu inte glömmer bort smärtan - som alla säger att man gör.


Jag har tyvärr inte så mycket bilder så ni får nöja er med dom jag har tillsvidare.




Hemma

En liten kille kom till världen i fredags klockan 13.05. Han är så fin och han är vår. Det är galet.
Nu är vi hemma och ska passa på att vila lite medan han sover.
Update kommer senare när orken finns =)

Besök hos kompis

Nyss hemkommen från besök hos Karin och Agnes. Agnes fyllde ett år igår och välldans söt. Tänkt om ett år kommer vår lilla/lille att vara så där stor! Galet. Nu vill jag att den ska komma ut så vi får träffa på den.

Gaaaaaaaaah

Jag vill bara grina. Det kom nyss en tår faktiskt. Jag och Jonas har storstädat idag och som ni vet så är städa ett hat-moment i livet för mig. Enda trösten var att vi skulle få äta hamburgare när vi var klara.
Men så startar inte BILJÄVELN när J ska fara iväg och hämta käk!! Helvetes - jävla - skit - fanskap!!!

MacceD

Jag skulle absolut kunna tänka mig att dela en snack-box från donken med min kära. Gottis-sugen =)
Jag vill ha tillbaka MacceD till Skellefteå så är det bara.


Uttråkad

Jag är sinnesjukt uttråkad. Det finns en massa saker att göra både här inne och ute på gården. Men jag ids verkligen inte ta ta i något.
Jag har en kaka inne i ugnen som ser misslyckad ut. Hoppas den blir god iallafall.

Sindy blev idag injagad av en annan katt. Stackarn, nu vågar hon sig knappt ut genom altandörren utan ligger och spanar ut från vardagsrummet. Lite då och då kommer hon till mig för att se vad jag pysslar på med och så att jag inte är för långt borta om hon behöver räddning.

***

Nu har jag tagit ut kakan och den ser då verkligen inte ut som på bilden haha.



Due date

Baby har nog missat nedräkningen.

12 juni

Idag har vi varit och grattat pappa som har födelsedag. Tacos och tårta och lätt illamående efter att ha tryckt alldeles för mycket.

Innan dess mötte vi upp med L&P på Kitchen och fikade loss! Trevligt =)

Sindy har bytt ut kottar och löv mot djur. Igår kom hon hem med en mus och idag var det en fågel. Blääää, vad äckligt det är, som tur är har dom inte levt någon av gångerna utan har varit döda. Men ändå!


Bristningar

Jag har fått mina första bristningar på magen. Tre stycken är dom. Jonas upptäckte dem idag när vi var ute. Jag kan inte se dom i spegeln när jag är inne men jag såg dom nog allt där på stranden. Suck. Jag som smörjt med så där jädra mag-olja hur länge som helst!

Baby är inte redo att komma ut. Inte alls. Jag bäljar därför i mig hallonbladsté för att kanske kunna speeda upp det hela litegrann. Har hört det funkat för nån och nån som det inte alls funkade för. Vi får väl se helt enkelt.

Strandhäng

Idag har vi spenderat dagen i falkträsket nedanför min fasters stuga. Underbar dag med familjen.










Oh what a day

Iställt för att sitta ute och sola på baksidan så har jag spenderat halva dagen på El och diesel.

För att göra en fem-timmars historia kort:

Efter klipptid i stan imorse så startar inte min bil. Jag ringer pappa som slutar tidigare från sitt jobb för att komma och bogsera mig upp på bil-fixar-firman. När vi ska bogsera upptäcker vi att dragkorken till vår bil är borta så vi måste ut på Forslunds och köpa en ny. I rödljusen inne i stan börjar pappas bil krångla. Vi svänger av från E4an och när vi nått Ainas så har pappas bil dött.
Hur händer detta?
Ringer pappas kompis som får bogsera pappas bil upp på El och diesel. De tror de har hittat problemet - fixar det och vi kör ner på stan för att bogsera min bil. När vi kommer ner så upptäcker vi att min bil startar. Bra, vi kör hem på morö-backe.
Sen ska pappa hem och men tar sig inte ens från vår gata innan hans bil stannar igen. Rullar tillbaka den på vår gård. Tar min bil för att skjutsa hem pappa. Går upp till mama och pappa för att äta en sen lunch.
När jag ska fara hem igen startar inte min bil.

O My God - what a day!

@ BVC idag

På BVC idag frågade jag barnmorskan hur länge man måste gå över tiden innan man blir igångsatt. Hon svarade inte mer än tre veckor. Jag ville nästan grina. Tre veckor - det är alldeles för lång tid, det är den 4 juli!!!

Minns ni

Minns ni studentveckan?! Vilken underbar tid i ens liv det var. Så jädra kul. Balen, studenten, festerna, vattenkastningen osv.
Grymt väder fick årets studenter, shit vad roligt dom måste ha det nu!=)

 


Härliga väder

Vilket underbart väder vi har! Lagom till min ledighet också, hur tur kan man ha?!
Idag har jag solat på altanen - TACK du som uppfann vattensprutan!


När J slutade jobbet for vi på Blomsterlandet och inhandlade lite blomster av olika slag så vi kunde pimpa upp utsidan lite!







Bal

Det luktar gott i mitt kök =)

 



Jag solar och får faktiskt lite färg på kinderna och stor-magen. Vad som däremot inte får färg är baksidan. Det är som halvknepigt att vända på steken!
Jag får be Jonte spraya min baksida helt enkelt =)



Idag var vi och kikade på balen och min vackra kusin.


Vårat firande av nationaldagen

Mamma och pappa kom förbi och vi grillade chorizo-korvar, halloumi och majskolvar. Till det hade vi dressing och räksallad och annat gott. Sen mumsade vi i oss ett gäng jordbubbar med grädde till. Mättast i världen!


Happy 6e juni

Vår nationaldag. Det är värt att firas tycker jag! För vilket underbart land vi bor i!

Igår följde jag med mor och far till Renholmen och spenderade dagen där. Gosade med kaniner, var till lekpark och åt en massa gottis.

På kvällen fick vi besök av T&A som hade med sig kräftröra! Så jädra gott! Jonas konstaterade att det inte är en "första-dejten" mat och en annan sörplade i sig röran från tallriken haha.

Idag försöker jag steka ute i solen, men jag måste erkänna att jag blir smått uttråkad av att sitta och sola. Hade kanske gått bättre om jag hade haft någon bra bok!


Maxat


BB-nytt

Ett leende på mina läppar efter att ha läst Samuel och Maria Anderssons annons i  norrans BB-nytt. Gå nu in och läs! =) Jag har ingen aning om vilka dom är men kul var det.
Jag har aldrig tänkt på det men varför skriver man ut vad babyn vägde och hur lång den var? Vem bryr sig egentligen om sånt?!

Grått

Vad hände med himlen? Jag som hade tagit på min bikinin och skulle visa upp min krit-vita kropp för omgivningen idag.

Vi kommer sakna dig


Lata dagar

Vi chillar mest och har det bra, njuter av ledighet och längtar till vi blir fyra i familjen.
Igår for vi på bio och såg Fast & Furios 5, de filmerna håller alltid måttet. Mycket bra tyckte jag!
Idag drar vi nog ner på stan en sväng, kanske lite shopping?! Kanske en mjukglass?!

2 juni






Vi grillar för ovanligheten skull =)

Hemskt

Mitt hjärta går ut till hans familj och vänner. Så frukansvärt - ofattbart. Livet kan verkligen vara för grymt ibland!

The duck-walk

Äntligen ledighet. Som ett brev på posten kom en fruktansvärd ryggvärk dock. The duck-walk är värre än tidigare! Hoppas det släpper efter en natts sömn och sovmorgon =)

RSS 2.0