Ost-bacon-taco-GI-burgare

Färdiga hamburgare med mycket krydda
Ost
Bacon
Tomat
Paprika
Sallad
Dressing (gjord på creme-fraiche och het tacosås)

Tillbehör - coleslaw:
1/4 vitkålshuvud
1 morot
1/2 burk creme-fraiche
1-2 msk majonnäs (använde Hellmans - den är bäst!)
Salt, peppar och salladskrydda


Dilemma

Imorgon ska föräldragruppen komma på besök. Då vill jag bjuda på något gott, det vill säga något bakat. Men om jag gör något som är alldeles för gott så kommer ju jag att vilja äta av det!
Har ni tips på något bra bakverk som är GI-anpassat (inte chokladmousse och inget med nötter i)??

Tidningar

Jag har rensat bland tidnings-högen. Jag har en massa Amelia och Chic som jag slänger om du inte skulle vilja komma och hämta dem! Let me know!

Hur förvarar ni tidningar som man inte vill slänga? Behöver tips på snygg förvaring! =)

Kroksjön

Idag har vi varit besök hos en gammal arbetskompis i Kroksjön. Jag och Sixten blev upplockade av Karin och lilla Agnes på förmiddagen och sedan körde vi ut till ett super-fint hus där Malin och hennes familj bor.

De har en liten tjejja som är två månader äldre en Sixten och som redan fått tänder, åt mat, rullade runt och kunde sitta själv. Det är ju helt galet vad de lär sig på sån kort tid!

Tog några bilder på Blixten när han näckade på sin lekplats men ville lägga ut en bild så täckte rumpa med blöjan haha.

 


Nästan-ceasar-sallad

En av mina favorit-rätter är ceasar-sallad. Det kan jag till och med beställa på restaurang (om jag inte är sugen på pommes - vilket jag oftast är).
Idag blev det inte riktigt cesar-sallad till lunch men nästan =)

Romansallad
Kyckling
Feta-ost
Salami
Gurka
Erik Lallerstedts ceasar-dressing (supergod!)

Enkelt att bara snöra ihop om man har färdig kyckling!


Bröd-bakning

Jag svängde nyss ihop brödet jag skrev om igår. Så här direkt ut ur ugnen med massa smör och go' ost på vart det supergott!

Receptet hittade jag här.

Sätt ugnen på 225 grader

Rör ihop:
3 ägg
3 dl riven västerbottensost
1 msk majonnäs
2 msk keso
1,5 tsk bakpulver
2 dl linfrön
2 dl sesamfrön
1 dl solroskärnor

Grädda i liten plåt i 15 minuter.


Före


Efter



Med bregott extrasaltat och präst-ost

KorvStroganoff

Korvstroganoff är en väldigt populär rätt hemma hos oss + att den är perfekt i matlådan!

 

 

Jag har fått en kusin! Grattis Ola och Ingela till den lille pojken! En blivande kompanjon till Sixten-Blixten! Så himla roligt! =)

 


GI

Ja, så har man ju börjat om med GI. Kanske inte stenhårt men jag ska dra ner rejält på kolhydraterna. Imorgon tänkte jag därför prova baka ett bröd eftersom det är en av sakerna jag saknar med med att äta GI Rivstart.


Rester

Tur vi hade en hel del rester i frysen. Det blev tacos-kyckling som jag gjorde sås på med grädde, mangosås, sweet chilisås och kryddor.


Handla

Kanske måste fara och handla, eller vad tror ni?! =)


Hemmafru

Nu börjar hemmafru-livet deluxe! Jag börjar det nya "smala" livet idag, jag har inbokat en massa trevligheter med andra mammor och träning börjar nästa vecka!

Men det bästa av allt är min goaste, snällaste och mysigaste Sixten-Blixten - free access of pussar hela dagarna! =)


Muffins med bilar-godis

Ikväll har jag bakat cupcakes. En sort blev med bilar-godisar.

Hade googlat efter ett bra recept men inte riktigt hittat ett toppen-recept. Jag gjorde iallafall vanliga muffins som jag tryckte in 4 bilar i.


Sen så gjorde jag frostingen av smält choklad där jag hade klippt i bitar av bilar + philadelphia + lite florsocker. Det blev kanske aningen mycket bilar.

 

Före karamellfärg.

 

Det var halvsvårt att spritsa ut frostingen men det gick.


Onsdag 24 augusti

Livet som föräldraledig är inte det mest spännande kanske. Dolar mest på hemma och funderar på mat. Gosar med Sixten dom stunder han är vaken.
Idag drog T med mig ut på en promenad. Det var mycket bra trots att jag hade tänkt be henne bära mig när vi var halvvägs upp för solbacken. Oj, vilken dålig kondis jag har.

Blåbärscheesecake

En gång i tiden gjorde jag och Jonas en cheesecake. Den var sjukt snygg, men tyvärr inte lika god som den såg ut.


Slabang

En gång i tiden så bakade jag en slabang. Den såg dock mer ut som...ja, jag vet inte vad. Den var iallafall god, vad jag kan minnas =)


Min stora kille

Så stilig han var i kostym!


Nyår för ett par år sedan.

Grann-visning

Idag ska jag sitta och spana ut genom fönstret klockan 17:00. Då är det visning i huset bredvid! =)

Måndag 22 augusti

Bra start på dagen. Jonas började om att jobba idag den stackaren. Men jag njuter av min ledighet.
Dock så tänkte jag försöka få in lite bättre rutiner när det gäller både mig själv och Sixten Blixten. Sixten tajmade det så himla bra idag och vaknade just före 8 när Jonas for på jobbet.
Då la jag över honom i vår säng och låg och ammade i nån timma. Sen steg vi upp och duschade och gjorde oss klara.

Han var vaken till kanske tio och sov sedan till tolv ungefär. Då hann jag städa undan litegrann, köra en tvätt och dola på.
Farmor och farfar kom förbi. Så nu plockar farmor svarta vinbär (ska sen få en flaska saft - gott!) och farfar klipper gräset - vilken vinst.


Den 1 september är det start för Friskis och Svettis. Schemat gillas väldigt mycket. Pass varje dag som jag skulle kunna tänka mig att gå på.


Matintag idag

Alltså jag måste verkligen börja äta ordentligt!

Frukost: en skål med glass med kolasås
Lunch: två stycken macarons
Middag: två bitar typ kladdkaka
Utöver detta ett X antal glas Cola Zero!

Varning för Sixten

Jag tycker Sixten har blivit så himla stor. Han är ju såklart pytteliten fortfarande men tänk så liten han var för bara två månader sedan.

En veckan gammal:



Nu fyller han ut sin Stinky lite mer!


Mer bilder...






Lattebit

Vi såg senaste Pirates igår och jag tyckte den var bra. Är ju inte så kräsen när det gäller film. Sen så så vi dock en film som var riktigt kass. Your Highness hette den. Se den inte!!

Förutom cola och ostkrokar blev det även ett gäng Lattebitar. Om ni gillar delicatobollar så kan jag verkligen rekomendera att prova Lattebitarna för er som missat denna godhet.

 

Nu när jag skulle hitta bilden till inlägget så gick jag in på Delicatos hemsida. Men oj, vad mycket gott dom har och jag har nog inte ens provat hälften!


Pirater

Ikväll väntar ostkrokar, cola och pirates of the caribbean! Myskväll helt enkelt.

Shoppingsugen

Tidigare i veckan var vi förbi hos Maria och Jojje och spanade in deras "nästan klara" hus. Efter besöket så var vi in på inredningsbutiken i Kåge och då blev jag sjukt sugen på att göra om lite hemma. Skulle kunna tänka mig minst hälften av butiken hemma hos mig.
Mamma berättade att hon inte klarar av att gå in där för hon blir så sjuk. Haha, det tyckte jag var gulligt.

Träff med mammor

Idag skulle vi morsor från föräldragruppen träffas och gå en promenad. Men eftersom regnet öser ner så valde vi att hoppa över promenaden och gå direkt till lunch/fikat. Så vi möttes upp på Waynes och hade lite bebis-snack. Det var mycket trevligt, jag är så nöjd över vår grupp eftersom alla är i våran ålder. Kommer bli toppen!

Kort promenad

Jag hann gå två kvarter innan han började grina. Han hade ätit just innan vi gick ut, dock så fick han hosta efter maten och spydde upp endel av den. Men inte kan man väl bli så jädra hungrig på tio minuter?
Hur som helst så kommer jag aldrig ens gå en promenad utan att ta med mig en flaska. Suck. Mitt lilla troll.
Owell, vi gör väl ett nytt försök igen.



Lately

I lördags var vi på 50-års-kalas. Damen i fråga, min morbrors fru, hade ingen aning om partyt och hon vart så himla överraskad när vi hoppade fram från husknuten! Det var en superlyckad kväll! Vi åt gott, minglade och sen dansade vi halva natten!


 

På söndag så kom L&P och Joel och Helle förbi och vi grillade och åt en massa gott!

 

Idag ska jag förbi jobbet en sväng och hälsa på där. Sen ska jag försöka hitta inbjudningskort till Sixtens namn-fest eller vad man nu ska kalla det för.

 


California Rolls

Igår öppnade det ett nytt Sushi-ställe här i stan. Det var på tiden tycker jag. Jag och Jonte (å Sixten såklart) for därför ner på stan en sväng och innan vi for hem tog vi med oss Sushi hem. Supergott var det! Kommer lätt att äta där ett par gånger till innan sommaren är över =)

 


Gottis

Det är farligt att kika på Leila bakar. Jag blir så galet söt-sugen!

Isträning

Igår var Sixten klädd i sin geting. AIK till ära =)  Getingen är dock ett par storlekar för stor så jag tror den passar bättre om ett par månader.
Sixten var snäll under tiden vi var på isladan. Han sov sig igenom presentationen av spelarna och sen satt han bara i mitt knä och myste under resten av tiden vi var där.



Grannar

Jag vill att det ska flytta in en trevlig familj i huset som är till salu bredvid oss. Check it out!

Macarons

Igår for jag till mamma för vi hade bestämt oss för att baka macarons. Jag hade hittat recept på nätet som vi tänkte prova oss på. Dock så efter att ha gjort smeten så insåg vi att den var alldeles för "rinnig". Mamma letade därför upp hennes gamla recept och vi gjorde om smeten litegrann.

Det var rätt så knepigt att få dem bra faktiskt. Dom blev verkligen inte så där snygga som man ser på bild eller på caféet.
Men dom blev goda iallafall. Vi gjorde neutrala, alltså med bara smörkräm, en med choklad och en med hallon- smak.
Jag gillar ju choklad så jag tror dom blev favoriterna.






Skitgott

Igår var vi och åt middag hos mamma och pappa. Dom bjöd på en rätt som kallas skitgott som är skitgod.






Sen kikade vi på bilder från när jag var liten och jag tycker att jag såg ut exakt som Sixten på vissa bilder. Så kanske det finns någon likhet med mig ändå =)

Daltande

Ikväll så var Sixten trött. Väldigt trött. Jag försökte först att söva honom medan han låg på min mage. Han fortsatte gnälla. Sen gick jag med honom ett par varv runt i huset. Han fortsatte gnälla.
Sen la jag ned honom i sin säng eftersom jag behövde gå på toa. Två minuter senare sov han så sött.
Man kanske ska sluta dalta på och helt enkelt lägga ner honom i sängen sin =)


Förresten. Är sommaren över nu? Är hösten här? Känns väl lite sisådär. Jag gillar höst och det har varit en sjukt bra sommar. Men jag vet inte om jag är riktigt redo ännu!


Middag

En väldigt sen och onyttig middag =)



Nu hämtar jag en bok och joinar resten av familjen i sängen. Trött!

Discgolf

Idag har vi varit och spelat discgolf. Jag sög röv om man får uttrycka sig så burdust! Jag måste nog fara dit och tjuvträna om jag ska med någon fler gång.

I norran

BB-news.

Svirat om

Idag byter jag ut bikini och klänning mot min One-Piece. Lägger mig i soffan och tar det chilli-vanilli!


Sur bebis som undrar varför inte morsan plockar fram tissarna direkt!

Torsdag 4 augusti

Idag for vi till Tuvagården och fikade eftersom vi hört det ryktas om billigt fika där. Jag åt en kycklig-sallad som tyvärr var rätt så smaklös. Jonte åt varma mackor och blåbärspaj som fick tummen upp.

Sen åkte Jonas iväg och spelade disc-golf och jag drog med mig mamma och pappa på promenad till Nordanå för att kika på AIK vs North Power i Brännboll. Trevligt!

Hänt extra

Vi hade det underbart i stugan. Det serverades mat, på mat, på mat. Lite jobbigt för mig dock som just bestämt mig för det nya livet. Farmor har alltid så mycket goda kakor.
Den lille korven var rätt så jobbig på kvällen men han somnade till sist och vi lade oss då och läste i sovstugan redan vid tio på kvällen. Det var skönt.


Sen packade vi oss hemåt och for iväg till L&P på grill-middag. Det var gott som vanligt! =) Mycket trevlig kväll och Sixten skötte sig desto bättre denna kväll. Med andra ord så sov han hela kvällen haha.






Jonte fick en present av Joel och Helena. Mycket passande! =)




Fotosidan

Ni har väl inte missat Lisas hemsida. Hon har lagt ut en fin bild på mig och Sixten. Så fantastisk duktig fotograf! Hon är dessutom med i en fototidning med en bild på mig från Bonnstan.



Grållan

Igår sa vi adjö till Grållan. 16 år blev hon den lilla/stora katten. Värsta myskissen som alltid ville ligga i knä och gosa. Men akta dig för att klia henne på magen då kunde man få sig ett hugg =)
Vi kommer sakna dig misse-gumman.

 


Sova

Sixten som inatt mellan...WAIT FOR IT... 24:00 - 09:00 utan att vakna en endaste gång (vad jag vet iaf)! Så skönt, trodde inte det var sant!
Fler sånna här nätter tack!

Nä men...

Nä men nya livet gick bra - not! Jonte kom hem med en stor chokladboll och ner slank den fortare än kvickt. Vad hände med disciplinen?!

Imorgon åker vi till Renholmen och sover över en natt. Har checkat vädret och det ser bra ut, så jag hoppas på två dagar med sol, bok och mys.

RSS 2.0