Sixten sex veckor



Här är Sixten 6 veckor och två dagar.

Jag tror inte jag ska prata så mycket mer på film - shit så tapig jag låter!


Fighting-gala

Jonas bjöd över Pålle och Lisa för att kika fighting-gala med honom nu på förmiddagen. Jag fick faktiskt vara med på ett hörn efter att ha avgett ett löfte om att inte pladdra haha.
Jag var mest intresserad av lunchen Jonte fixade =)






Sleeping beauty

Vikt

Det finns mycket att säga om detta med vikten. När man berättat att man är gravid för sin omgivning så förvandlas luncherna på jobbet, middagarna med familj och släkt till att pratas mycket om hur det var för kvinnorna att vara gravida. Vilket ju är jättekul att höra om. Men i detta inlägg ska vi prata lite om vikten.

När man då har berättat att man är gravid så säger många: Ja man har ju hört att barnmorskorna är så himla stränga nu med vikten.
Jag vägde mig två gånger på BVC, barnmorskan pratade lite om kosten under graviditeten och nämnde att det är bra om man försöker hålla en sund kost så man inte går upp för mycket i vikt och vilka bi-effekter detta hade. Så inte är dom så stränga inte.
Nja, vikthetsen kommer snarare från alla andra i ens omgivning. Jag vet hur mycket min mamma, min farmor, min moster osv osv gick upp i vikt.
Det handlar nog mycket om att vi kvinnor så hemskt gärna vill jämföra oss själva med alla andra.
Få bekräftelse på att man inte gått upp mer än någon annan eller nåt. Det kan jag känna själv många gånger. Det känns liksom bra när man gått upp mindre än någon annan, man känner sig nöjd. Hajjar ni? Lite sjukt va!? Det är ju ändå ett barn man ska fram med och allas kroppar är olika och tur är väl det! =)


Nå, min vikt då.
Jag gick upp 16 kilo. 13-14 av dom kilorna försvann av sig själv på tre veckor. Jag hade nog rätt mycket vatten i min kropp (ni skulle ha sett mina fötter).
Men jag har ju ändå en rejäl övervikt som jag tänkte att jag ska försöka kapa bort.

Jag hade tänkt börja när Jonas ska börja om och jobba men så läste jag på en söt tjejs blogg att hon tänkte börja nu på måndag (inte kapa bort någon övervikt för det har hon definitivt ingen, men minska söt-intaget). Jag kanske också skulle starta då? Lite smått iallafall, typ börja äta lunch och skippa godiset/fikat. Börja promenixa med Sixten, jag vet att jag kan gå ner rätt mycket på att bara börja gå promenader!
Sen i september blir det friskis och svettis!



Besök av Kåge

Ikväll har vi haft besök av Maria, Jojje och Holly. Välldans trevligt och det blev mycket barn-snack, M oc Jojje har många bra tips att komma med för rookie-föräldrar som vi. Så vi har grillat dom litegrann haha!

Vi hade fixat mycket av maten igår vilket var väldigt tur eftersom vi inte alls är vana vid hur mycket längre tid allting tar med en baby. Helt plötsligt i den tid som man skulle fixa sig själv så ska det matas och så är hela tids-schemat pajat. Nåväl, man lär sig väl kanske nån gång =)

Patrioten

Vi såg Something Borrowed men den var inte så där superbra som jag trodde den skulle vara. Sevärd iallafall.
Sen såg jag att det för en gångs skull var en bra film på tv - Patrioten. Men den slutar sisådär kvart över ett eller nåt. Jag är redan nu, kvart över elva, dötrött!

Pojkarna mina


Fredag den 29 juli

Grillat är godast! Mättast i världen efter att ha ätit massa gott.
Längtar tills vi ska se film så jag får öppna en till cola och äta dumle-godis.

Jag ska bara övertala Jonas att se Something Borrowed. Han ville se action.



Dagarna går...

Dagarna går alldeles för fort och vi sover bort en stor del av dem måste jag erkänna. Imorse var jag och Sixten på vårdcentralen och när vi kom hem så var han hungrig, vi la oss därför i sängen så jag skulle kunna mata liggandes ner och så somnade vi båda två.

Igår kväll var dock en mindre bra kväll, han måste ha haft ont i magen eller nåt för han grinade nästan hela kvällen. Vi matade, bar honom, matade lite mer osv för att göra honom nöjd. Sen slocknade han vid halv tolv och sov till halv åtta! Vilken lyx! Trodde inte det var sant när jag kollade på klockan.
Han brukar alltid vakna vid 4 och vija ha krubb, inte för att det är superjobbigt eftersom han alltid somnar om direkt efter mat men väldigt skönt att få sova en hel natt.



Så här trivs han bäst - på mammas degiga mage =)

Söndag - måndag - tisdag

I söndags var vi bortbjudna till Tina och Anders på middag. Dom bjöd på grillat, bland annat älg-filé - supergott!
Där hade vi sån himla tur att få låna med oss en baby-sitter som kommer att bli väl använd. Trevlig kväll med cola för min och Tinas del och lite ölande/vinande för de  andra.


 

Igår for vi förbi Jonas mamma som skaffat världens sötaste lilla vovve! Världens minsta lilla vovve var hon också =)





Sen for vi förbi mamma och pappa som bjöd på middag som Emil fiskat upp.




Sen drog vi till minigolfbanan och spelade lite.









Jonas är på discgolf för tillfället, korven sover och jag sitter och kikar på Sons of Anarchy. Jag önskar mer än allt annat att Jonas köper med sig något gott till mig. Jag är så sjukt sockerberoende att det går inte dit en till.

Kronjuvelerna

Igår hade jag lyckats locka med mig Lina och Helena på bio. Vi gick och så Kronjuvelerna som var jättebra! Innan bion så gick jag en sväng på stan och shoppade en klänning och ett par skor på HM så det var en riktig toppen-kväll!

Efter bion så drog vi på Ica och köpte ingredienser till en tårta och sen for vi hem till oss och svängde ihop den lite snabbt och fikade loss!




5 veckor gammal




Renholmen

Idag har vi spenderat dagen på Renholmen. Vi låg på stranden och hade det finnemang. Jag brände mig lite och Jonas ser ut som en kräfta hehe. Solen tar fortfarande på!

Sen på kvällen for jag och Sixten och mötte upp mamma, pappa och min moster på Ainas och köpte glass och gick ner till älven en sväng. Jag älskar Ainas glass, hur gott som helst!

På vägen hem tänkte jag att jag skulle tvärhandla lite på Ica Moröhallen. Därinne började Sixten gallskrika, my god vad stressad man kan bli. Inte just för att han skriker utan mest för att alla glor och det känns som att dom tänker "få tyst på ungen nu".

Inga bilder har jag heller. Skärpning Emeli!

Jordgubbar

Kan vara dags att byta ut jordgubbsplantorna när jordgubbarna är så små att man misstar dem för smultron.

 

 

När bebis sover undrar jag över när han ska vakna och när han är vaken undrar jag över när han ska sova. Märkligt det där.


Boviken

Idag for jag och Sixten på Ica Maxi och inhandlade ett parasoll, sedan drog vi till Boviken. Inte till bad-badet utan en bit ifrån där mamma och pappa befann sig. Så jag spenderade dagen i solen och Sixten under parasollet. Det var skönt! Dock så lyckades jag bränna mig en aning, men det är sånt man får ta ibland.

Det bästa av allt på hela dagen var dock att komma hem till ett nystädat hus! Det gjorde du bra Jonte!

Fredag 15 juli


Baby Alien.

Jag är så himla dålig på att ta kort, jag önskar att jag tagit mer kort de här senaste dagarna.
I onsdags så begav vi oss ut med båt till Johannas föräldrars stuga på Bredskär. Där hade vi en mysig dag med mat och häng. Det hade gärna fått vara lite mer sol men man kan ju inte få allt.
Lille Sixten var alldeles för liten för flytvästen men han var sjukt söt.

På kvällen var vi hembjudna till Helena och Joel för lite grillning. Supergott var det! I love deras "stålsås".


Tisdag 12 juli

Idag mötte vi upp med L&P och Jojje och Martin på Stackgrönnan och käkade räkmacka. Spanade in deras loppis en vända. Sen drog vi ut till Skråmträsk för en fika på Skråmträsk kvarn. Supermysigt fik var det.
Nu ska jag och Sixten iväg och kika på film hos Jojje!


Vatten

Imorse upptäckte jag att det var väldigt svagt tryck i kranarna när jag skulle göra ersättning till grabben. Tänkte inte så mycket mer på det men sen när jag vaknade nästa gång och skulle göra nästa laddning mat till honom så funkar inte kranarna. Då ville jag lägga mig ner på golvet och grina.
Jag har inte tyckt att det har varit så jobbigt att inte dricka vattnet men när man inte ens kan tvätta händerna efter att ha gått på ett dass där man måste lämna skiten kvar för det inte går spola -too mutch.

Misslyckad som morsa för att jag inte har nog mat till Sixten, rädsla för att ge honom den där jävla cryptan och sen inget vatten i kranarna på det. Bläää!

Vilodag

Imorse steg vi upp tidigt för besök på vårdcentralen med Sixten. Sen när vi kom hem igen la vi oss i sängen igen och där spenderade vi halva dagen. Grymt skönt att vila.
Sen mötte vi upp med Jojje och Martin på stan och tog en promenad ut på Kyrkholmen och fikade.

Nu är det tv-soffan som gäller resten av kvällen.

Min fina kille



Söndag 10 juli

Igår kom Jojje upp till Skellefteå för häng. Det tycker jag är kuligt. Så igår bjöds det på grillat, snacks och lite alkohohaltiga drycker för de som ville hos L&P. Vi satt ute på altanen och hade det mycket gott.
P grillade världens godaste kyckling som jag ska försöka minnas receptet på så vi kan bjuda mamma och pappa på det nästa gång vi ska grilla!

Idag har jag och Jonte legat rätt lågt. Jonas har solat en stund och jag vet inte alls vad jag har gjort. Typ ingenting.
Eller jag har ju såklart pussats med Sixten =)


Bilen

Så här ser bilen ut som vi köpte. Fin va!




Detta måste vara varmaste och bästa sommaren på väääldigt många år. Visst är det typiskt. Inte kan man ligga på en sandstrand och doppa sig i iskallt norrlandsvatten inte.
Nästa år då är det beachen med Sixten som gäller varje dag!

Han tycker det är varmt. Lille korven.


Volvo V70

Imorgon blir vi äkta Svensson + att mina drömmar kommer i uppfyllelse. Vi har slagit till på en Volvo V70 från 08, den är svart och supersnygg (förutom invändigt, där är den vinröd).
Jag har i flera år velat ha en svart Volvo. En såndär blank och fin. Innan Sixten kom till världen hade jag väl mer tänkt mig något i stil med en S60 men nu känns det perfekt me en kombi.

Ja åter till drömmarna då.
Jag fick min dröm-man tillslut.
Jag bor på Morö Backe.
Jag har en underbar liten pojke.
Bilen.

Bröstet

Jag tror att en blogg kan vara till för att få klaga på saker och ting ibland! Vad tror ni?

Jag misstänker att jag har fått en lätt mjölkstockning. Mitt ena bröst gör ont. Tecken:
feber - känns så men jag vet inte för vi har ingen termometer
ont i kroppen - check
huvudvärk - check

Jag misstänker att det kan ha att göra med att jag använt amningsnappen mer flitigt på det bröstet eftersom jag haft mycket mer ont. Ska försöka härda alla amningar utan nappen. Hoppas detta går över snabbt.




Cars

Ikväll har jag och Sixten diggat till Allsången. Han gillade Siw Malmkvist bäst =)

Vi letar bil. Vår bil har varit in på lagning. Det tog exakt två timmar från det att den kom hem från verkstaden tills den inte funkade längre. Suck.

RSS 2.0