Stökigt skulle bli välstädat


Idag hade vi sån himla tur. Jonas skulle till T och A och se hockey men istället erbjöd dom sig att komma till oss så A kunde hjälpa Jonas i periodpauserna med att skruva fast bänkskivan till köksön. Det var väldigt uppskattat.
Efter hockeyn när allt är uppskruvat och vårt hem börjar likna ett hem hade jag tänkt börja storstäda och röja undan alla förbaskade verktyg.

Jag hann dock inte längre än till förrådet när jag fann mig själv på golvet med en knäskål ur led. Med doktorns ord ringande i huvudet: "Försök sträcka ut benet så att knäskålen åker tillbaka" fällde jag ut benet. Knäskålen ville inte riktigt hänga med så snabb som attan tryckte jag tillbaka den med handen.
O h-vete vilken jävla smärta men slapp ju akuten iallafall.

Jag tyckte riktigt synd om mig själv där jag låg i ett kallt förråd med katten som busade vid mina fötter.
Nu är knäet lindat och det känns bättre. Det är svullet och man är ju livrädd att det ska åka ur igen.

Städningen den lämnas till Jonas. Nyårsgästerna får nog leva med lite saknade lister och lysknappar på vissa ställen =)

Hot


Idag har vi krubbat middag hos mors-fars, sen skjutsade jag hem Jonas eftersom jag skulle till en kompis. Jag kom hem för kanske tio min sen och konstaterade att om jag ska kunna somna så måste jag typ öppna ett fönster i sovrummet eller nåt. Frågade Jonas hur mycket han eldat egentligen...?
- Fyra brasor, svarade han oskyldigt.
Det är helt galet varmt i huset vill jag lova!


Mellandagsrea


Idag mötte jag upp ett par brudar på stan för lite shopping. Första stoppet var HM där jag snabbt inhandlade tre tunikor och efter det kände jag mig rätt nöjd.
Vi strosade runt lite till innan vi hamnade på CK-kafeét, där åt jag en macka som det var en glasbit i. Usch bara! Ja hoppas jag inte fick i mig någon glasbit!


God fortsättning


Huga så less jag är på julmat nu! Blääää! Ikväll ryktas det om hämtpizza - det blir inte helt fel kan jag lova!
Jag har haft en superbra jul. Mycket fina klappar och umgånge med dom kära!

Fick min efterlängtade DVD-box av Jonas och vart hur glad som helst!! Endast 174 timmars speltid =)


Jul


GOD JUL ALLESAMMAN!!

Igår inledde vi julfirandet enligt tradition och firade med min mammas släkt, hela tjocka bunten var samlade och vi åt en massa god mat, drack en massa god dryck (dom andra då - jag drack bubbelvatten), lekte lekar och sjöng snapsvisor och andra visor. Kvällen avslutades med att min kusin Evelina tog ton och sjöng så vackert så alla nästan började gråta =)

Idag sover vi ut, slår in lite sista-minuten-julklappar och sen bär det av till min farmor och farfar för att invänta tomtebesök nummer 2. O happy days!


Den


Det växer någon i min mage.
Den 7 juni är den beräknad att komma ut.
Den 3 januari ska vi få kika om det verkligen är någon därinne =)
Vi längtar!


Skottare - okänd


Idag när vi kom hem från jobbet så var det skottat. Mitt första samtal gick till pappa men han hade inte skottat. Det andra samtalet gick till farfar men han hade inte heller skottat!! WHAT? Vem i hela friden kan ha varit så snäll och skottat uppfarten? =) 
Det var då väldigt uppskattat iallafall!!
Jag tycker synd om Jonas som får dra hela lasset i vinter! Stackarn!

Igår var Anders och familj här och hjälpte oss att installera diskhon och bänkskivan - många tack och bock!!
Det vart verkligen hur bra som helst. Diskhon är verkligen HUMUNGOUS!! =) Men det är skönt - man rymmer lätt en plåt att diska!

Idag blir det fika hos Helle - jag tippar på att det kommer att bli smaskens =)




Mera vitt


Idag är det mera vitt och så lite mera vitt. Det snöar för fullt ute (snälla sluta) och gatorna täcks av pudersnö och vårt vardagsrum har även det blivit vitt (no surprise kanske).

Vi hade bokat in att mamma och pappa skulle hjälpa oss med vardagsrummet så det skulle gå snabbt och smidigt. Jag hade inhandlat fyra rollrar, fyra tråg med mera. Snabbt som attan gick det men tyvärr kommer vi att måsta måla ett varv till. När jag målade datarummet så behövdes det bara ett varv och det var vår förhoppning även idag. Men eftersom det är så mycket struktur i tapeten så antar jag att det var svårare att få det jämnt.

Vid tre tiden var vi så gott som klara med vardagsrummet och Jonas avvek för Andrés 30-års fest. Jag, mamma och pappa fortsatte uppstyrandet av vårt hem. Fixade lite lampor, fönsterbänkar och äntligen en platsfilm som vi satte fast på toafönstret (så nu behöver jag inte kissa i mörkret).

Jag hade ju sagt att vi skulle hinna klar med alla rum (utom halldelen) innan jul men jag känner nu att det kommer vi inte att hinna. Även om vi är en bra bit på vägen så saknas det lite delar från Ikea för att vi ska kunna göra klart i köket.



Disney's A Christmas Carol


Väntar på att Jonte ska fixa filmen. Uunder tiden klickar jag hem saker på Tradera - det är nog bäst han skyndar sig för annars blir detta dyrt!




Borta


Min kamera har gått och gömt sig någerst, jag tog ut minneskortet ur datorn och skulle stoppa tillbaka det i kameran men jag hittar den icket!

Vi är nu färdigtapetserade i extrarummet och det blev mycket fint. Imorgon blir det att ta itu med lister, fönsterbänkar, gardinstänger och endel annat! Idag kom bänkskivorna till köket så dom är redo att fixas. Dock så kanske vi måste gulla med någon händig som kan komma och hjälpa oss med byte av diskho och bänkskivan som ska sågas till. Vi har varken kunskap eller rätta verktyg för det skulle jag kunna tänka mig.


Resa


Shit vad sugen jag är på att ta en sista minuten till Egypten från Skellefteå. Det finns den 28/1 för 5500 kronor - All Inclusive!! Ska vi åka? Vilka hakar på? =)




Julbord nummer 2


Idag blev vi bjudna på Jullunch på Scandic av jobbet. Grymt gott och ett galet efterrättsbord =)

Nu ska jag försöka komma över matkoman och  återhämta mig för snart ska det göras hemmagjord pizza och sen blir det Idol =)




Frysen


Det har gått en säkring till frysen utan att vi upptäckt det! Ve och fasa - nästan all mat förstörd. Tur vi inte hade så mycket dyrt kött och massa matlådor i frysen iallafall. Jag hoppas verkligen att bullarna klarat sig!!

Så nu ska vi snart på Maxi för lite handling! Utan kyckling och sånt i frysen blir man nästan ställd :P


Bord-Hunting


Idag har jag varit ut och letat soffbord. Det går inte så bra för mitt lag. Bordet ska vara vitt och helst 70*70 cm.
I början hade jag en dröm om att hitta ett likadant bord som dom säljer på Ellos, det bordet är verkligen hur snyggt som helst. Men eftersom det bordet endast finns i 90*90 cm så blir de alldeles för stort. Sen sänkte jag mina krav till att bordet helt enkelt ska vara vitt och 70*70 cm. Ingen vidare lycka där heller.
Så nu måste jag tänka i helt andra banor och det har jag svårt för.
Antingen blir det ett runt bord, klaffbord eller ett sånt där brickbord.


Så om någon vet av ett liknande bord som ovan som är ca 70*70 cm så hojta gärna till =)

Tapetsering


Idag tapetserar vi ett av extrarummen. Det är inte kul. Vi hann ungefär en halv vägg sedan skulle J vara och fixa nånting med ett uttag och så helt plötsligt hade vi ett kolsvart rum.
Suck. Ut i garaget för att byta säkring. Inga säkringar kvar. Ner på Ica för att köpa nya.
Byte av säkring så vi återigen har light.

Nu bestämde jag dock att vi ska ha paus för middag, jag funkar inte bra hungrig så är det bara!

Julklappar


Av dig ska jag bara önska mig saker till mig själv. Inget till hemmet utan bara själviska saker =)

1) True Blood Box set


2) McLedod's Daughters - Complete Collection


3) Alla Harry Potter böcker (i pocket om det finns)


4) En skön pyjamas
5) Presentkort på exempelvis HM

4 december


Idag har jag vart och motionerat lite, sen iväg på stan för lite julhandling och lite plastfilm som vi ska sätta upp på toafönstret så det inte är fri insikt. Sen hem för lite hemmagjord pizza framför hockeyn.
Jag somnade och sov igenom två perioder och nu ska jag försöka vakna upp ut sovkoman, till hjälp har jag jag tagit till det tunga kavalleriet - Trocadero och godis =)


The Postcard Killers


Har just läst ut boken The Postcard Killers av Liza Marklund och James Patterson som jag tyckte var riktigt bra. Jag är ju inte så mycket för kriminalromaner men denna var spännande.


RSS 2.0