Emmaljungan

Emmaljunga City Cross.


Och så köpte vi till liggdel.

Denna hade varit jävlig snygg, vit skinn =)  Dock så vet jag att jag aldrig skulle fixa en vit, den skulle vara skitig innan vi hunnit rulla ut från parkeringen.

Shopping-lista

Vi såg två perioder av hockeyn. Sen stängde Jonas av, lika bra var nog det!

Jag ska shoppa detta i Stockholm hade jag tänkt:
- Vårjacka
- Skor
- Ett par stycken vardagsklänningar
- Ett par mammajeans
- Strumpbyxor

Det brukar oftast inte gå som planerat när man har gjort upp en plan på vad man ska shoppa men det blir nog bra ändå =)


Snart fyller jag år. Om endast två och en halv månad :P
Då vill jag ha detta tidningsställ (det är väl ingen som missat att jag gillar kors haha):

Och typ allt annat i Butiken =)

Glass

Jag är egentligen ingen glass-människa men idag blev jag bjuden på en ny glass som var sinnesjukt god =)

Daimstrut med päronsmak

 



Frisör-besök

Jag önskar att jag kände någon som var duktig på att klippa så man slapp gå till dessa frisörer. Varför kan man aldrig bli nöjd? Hon tog för lite, tog för mycket, klippte ur för mycket, gjorde för lite flikar... listan kan göras oändlig.

Idag, som så många gånger förr, är jag missnöjd för att hon tog för lite. Trots att jag bad henne om att klippa upp det lite mer. Dom är för fega. Så är det helt enkelt.



Semester

Semester nu i en vecka - gaaaah så skönt =)

Imorgon ska vi lyssna på bebisens hjärtljud (hoppas jag), klippa mig, kolla om det finns nån tid hos optikern (ska skaffa linser) och lite andra ärenden.
På fredag åker vi till Stockholm med bästa bror och tjej! Shopping, god mat och Casino.



Nästa onsdag blir det en sväng till Happis och Ikea.




V.24


Nu går det att höra barnets hjärta med ett vanligt stetoskop. Någon gång runt denna vecka är det dags för ett besök hos din MVC. Om du inte börjat träna dina muskler i bäckenbotten, så är det hög tid. Bäckenbottenmusklerna börjar tänjas ut, vilket kan leda till att du läcker urin när du hostar eller skrattar.

Hormonnivåerna i kroppen börjar plana ur och humöret brukar jämna ut sig. Många känner sig lugnare och gladare. Livmodern når nu ovanför naveln.

Barnet är nu ca 21cm långt mellan huvud och stjärt och väger omkring 700g. Skulle barnet födas nu har det 20-25% chans att överleva. Det är fortfarande litet, finlemmat och alldeles hårigt. I kroppen har vita blodkroppar börjat bildas och dess funktion är att bekämpa infektioner.

Lungorna fortsätter att utvecklas och luftvägarna formas till rör för att kunna ta in och stöta ut luft. Blodkärl och lungblåsor utvecklas i lungorna och mellan dessa kommer så småningom utbyte av syre och koldioxid ske. I lungorna börjar också ett ytspänningsnedsättande medel att bildas. Dess uppgift är att hindra lungblåsorna från att klibba ihop.

 

Kul, så nu ska man börja läcka kiss :O


Lasagne


Yey, har fyndat en spjälsäng på blocket! Jag och farfar for och hämtade den så nu står sängen bredvid Jonas sängsida och väntar på att bli fylld. Jag är seriöst sugen på att bädda redan nu, en aaaaaning tidigt haha =)

Galet hungrig är jag också, jag har gjort Lasagne. Har gjort den nån gång tidigare och totalt misslyckas så Jonas har varit Lasagne mästaren. Dock så var han ej hemma så han kunde inte laga käk idag. Den måste bli god! Annars drar jag och köper supermegaduperskrov.


Update - den var OK!




Alldeles för tajt dag


Mina arbetskompisar är imponerade över att jag fortfarande kan ha mina vanliga jeans på mig (knäpper dem under magen). Jag är dock mindre impad. Jag börjar bli stor, jag har noll kläder och idag ville jag bara grina för kläderna satt så tajt. Knäppte upp jeansen när jag kom på jobbet, och så fick dom vara hela dagen.

Måste inhandla lite mamma-kläder, trist för det är dyrt + att man använder det så kort säsong. Jag hoppas på att hitta fina klänningar jag kan ha på jobbet med bara tajts eller strumpbyxor till nu när jag ska till Stockholm.


Slö söndag


Vaknade vid elva klippet och steg upp och såg ett par serier. Surfade runt på nätet ett tag. Sjukt uttråkad. La mig i sängen och vilade en stund.
Fortfarande uttråkad.

Ska nog hoppa duschen nu för sen får jag min sociala dos hemma hos mamma och pappa med Tacos!
Tror jag ska spritsa på lite glasyr på de överblivna morotsmuffinsen från i fredags och ta med mig dit.



Barnvagnsbeställning


Idag följde mamma och pappa med på Barnens hus och nu är barnvagn beställd. Vi hade tänkt beställa från Babyproffsen för dom har mycket duktigare personal men mamma hade sett annons i tidningen att man fick en sittvagn på köpet om man köpte en vagn från Barnens Hus så då passade vi på.
Så nu är barnvagn beställd - skönt.
Sen åt vi lunch på Stigs och sen hem för hockey. Bra dag helt enkelt.

Ikväll kommer Helle och Oooooel förbi för lite häng - jag har hört det ryktas om pannacotta, kan man verkligen ha sån tur? =)


Asså jiiiiizuuus så snygg Marie Serneholt är!



Igår


Tanterna och jag hade det riktigt trevligt igår kväll. Jag hade gjort en massa tilltugg och snacks och sen pratade vi i timmar om allt mellan himmel och jord + lite jobbsnack såklart, det går som inte komma ifrån. Men det var kul!

Min favorit hade jag gjort också - Morotskaka =) Det funkar alltid i alla lägen!

 


Kallt


Sånna här dagar skulle man få vara hemma faktiskt. Alldeles för kallt för en vinterhatare som jag :)

Jag längtar till helg. På fredag har jag bjudit hem ett gäng tanter från jobbet för lite skitsnack och vin-intag (för dem då). Lördag blir det kanske stan en sväng och sen är helgen öppen! Komjust på att jag i princip varit och jobbat ett par timmar varenda lördag nu sedan nyår. Men i helgen är systemen stängda så då kan jag inte tjäna mig en extra slant - då passar det väl bra att göra av med en slant på stan =)


Coca


Ge mig en iskall Coca tack! =)


glad Alla Hjärtans dag alla!


I helgen har det stökats och fejjats så idag tog vi paus. Hemmet ser ut som ett bombnedslag (konstigt va, med tankte på helgens fix) men det skiter vi i!

Alla hjärtans dag har firats med en massa hjärtan, film och Tinas kräftröra till middag.


Kaklande del 2


Det tar sig...



Nu blir det Due Date!

Brolle + mello


Brolle var ju helt klart hetast ikväll - på alla plan =)


Kaklande del 1


Nu åker det gamla kaklet ut och snart har vi nytt!





Snabbmat när den är som bäst


Jag är ju svag för snabbmat. Pizza och hamburgare i all ära men Icas färdiga käk är inte dåligt!
Idag plockade jag med mig kycklingspett, chiliaioli och heta kräftröran till middag. Gott!





Kartonger på gården


Idag efter jobbet släppte Jonas av mig hemma för att jag skulle börja med middagen och han skulle bara fara och köpa snus. När han kommer hem igen säger han: Emeli, varför är det en massa tomma kartonger på vår gård, är det någon som varit hit?
Emeli: Va! Vad snackar du om? Jag går och tittar ut genom ytterdörren och där står inte mindre än ETT PROMENADBAND!! =) 

En lite tidig Alla hjärtans dag present från min käraste. Lite kass jag kände mig då när jag tog upp HM påsen och gav honom 99 kronors tröjan + ett bälte :)

 

Ikväll ska jag promenera - inne! Haha!

 

 


Älskade onsdag


Idag var det övertid som stod på schemat. Många sjuka småttingar just nu och vi får därför jobba över ett par timmar för att hålla med. Idag bestämde vi oss för att beställa pizza till middag på jobbet och sen stanna kvar ett helt gäng och jobba, det blir ju så mycket roligare när man inte måste sitta själv och stirra in i burken!

När jag var på väg hem messade jag Jonte och bad honom tappa upp ett bad. Jag badade och slappade och Sindy hon plaskade i vattnet, lite rätt för att trilla i men också enormt nyfiken! =) Sötnos!

I Aftonbladet finns en artikel om Jane Seymour (som spelat med i den bästa bondfilmen ever!) där dom lagt upp en bild på henne. Så vill jag se ut när jag är 60 bast, jädrar så snygg!


Yoga och Kantarellsoppa


I brist på träning plockade jag idag fram yogamattan och en yoga-dvd som jag tänkte prova. Dock så insåg jag ganska snabbt in i videon att jag inte riktigt skulle kunna genomföra den med anledning av att jag är:
1 ) För otränad
2) För tjock om magen (=gör ont att ligga på den)
Kanske får leta upp något klipp på gravidyoga istället och prova det! Kanske funkar bättre :)


Magen har växt dom här två senaste veckorna, jag tycker fortfarande att jag mest ser tjock ut men magen har börjat bli större uppifrån om ni förstår? =)

Kantarellsoppa
I fredags gjorde jag en kantarellsoppa till förrätt som jag såklart snott av mina föräldrar (som all annan mat jag lagar). Receptet är för 4 pers men jag gjorde den ju till en förrätt så det räcker till 6 lite mindre förrätter.

1 dl torkade kantareller
1 finhackad gul lök
4 msk smör
4 msk vetemjöl
2 svampbuljongtärningar (jag hade dock i en svamp- och en grönsaksbuljong)
1/2-1 liter vatten
2 dl grädde
1 msk tomatpuré
1 msk pressad citron
Salt + peppar

Smula svampen och slå sedan på 2 dl av vattnet, låt stå i 1-2 timmar. Sila svampen men spar vattnet. Fräs löken i smör i 5 minuter, lägg i svampen och fräs i 10 minuter.
Strö över mjölet, tillsätt sedan lite av det resterande vattnet i taget, rör om.
Smula ner buljongen och tillsätt sedan svampvattnet.
Vispa ner grädde och tomatpuré och krydda sedan.

Baka en kaka


Om någon vill lära sig att baka snygga tårtor som ni sen kan bjuda mig på så kan jag tipsa om denna tjejs blogg.
Jag fattar på riktigt inte hur man kan baka så snygga tårtor, trots att hon är rätt duktig på att beskriva hur man gör. Kanske något för någon som gillar pyssla =)

Hursomhelst så var det på hennes sida som jag hittade receptet på chokladkakan som ett gäng nosar fick äta i fredags. Kakan var väldigt mastig men jag är ju välldans förtjust i choklad så den passade mig fint! =)

Bilden är snodd från hennes blogg men den blev lika snygg "i verkligheten".

 


Lathet


Jag är lat, det vet ni alla. Och ja, jag vill ha ett gåband. Höjden av lathet :)


Överstyr?!


Om jag skulle säga att det gick lite överstyr på Lindex idag bland babykläderna så är det milt uttryckt.


Snöskottning med Sindy


Sindy kan verkligen vara ur-jobbig ibland. Klöser sönder våra tapeter och hugger oss i fötterna när man sover. Så kommer hennes finare stunder. Som dessa. Hon älskar att vara ute när Husse skottar snö och när han lämnat av snön åker hon med tillbaka i spaden.



I fredags hade vi främmen och bjöd på tre-rätters. Mysigt var det. Holly som är född 22 juni har verlkligen blivit stor. Kul att se att som hon är nu, kommer vår bebis att vara om ett år.



Katrin


Ibland brukar jag vara inne och läsa Katrin Zytomierskas blogg. Hon skrev nyss ett inlägg som heter Vi är ovänner som är helt underbart.
Ibland kan man vara inne och läsa om föräldrars tankar om deras barn och att barnen kan ju vara hemskt jobbiga ibland - men såklart är dom det bästa i världen. Den där vändningen måste alltid finnas med i slutet av blogg-inlägget - så ingen ska tro att man inte älskar sin unge. Komiskt.



Just nu skulle jag helst vilja lägga mig i sänge och läsa min bok En mot hundra.


Men istället blir det att fortsätta lite i köket inför middagsfrämmande imorgon.


Piteå


Igår drog jag och Jonas en mini-road-trip till Piteå efter jobbet. Där gick vi på Dollar Store och shoppade lite smått och gott. Middag intogs på Hasses restaurang och sen begav vi oss hem till ett par sötnosar för lite häng!
Oj, vad tiden har gått fort, småttingarna har ju hunnit bli riktigt stora =)

Idag ska jag se ett par serier och kanske städa lite mellan varven!

Jag har fått dille på Juice, jag kliver upp flera gånger per natt och klunkar i mig av juicen i kylen. Jag tror att jag ska köpa hem lite loka istället.





RSS 2.0