Vadå sommartid


Alltså min kropp har verkligen inte ställt in sig på sommartid, jag har varit hur pigg som helst de senaste kvällarna och hur trött som helst på morgnarna. Jag är ju alltid väldigt morgontrött men man brukar ju vakna till liv efter en stund iallafall men nu är klockan tjugo i fyra och jag skulle kunna somna stående!


Jippiliiiii


Jippiiiiiiii vad glad jag är nu. AIK to the semifinal =)
Sjukt spännande match!!


Sommartid


Jisses så trött jag var imorse när väckarn ringde. Jag trodde verkligen inte det var sant. Så idag tog jag ut min friskvårdstimme och slutade redan halv fyra. Promenerade en runda och sen hem. Nu ska jag hoppa i duschen, sen lägga mig i sängen och läsa eller sova tills klockan är halv sju. Då ska jag stigga upp och småstäda och kirra lite käk. Bra plan helt enkelt. Efter middagen ska jag slappa då Jonas lovat att ta hand om tvättningen ikväll - guld =)




Skadeglädje


Imorse steg Jonas upp vid åtta för att fara på jobbet. Jag vaknade lite lätt till, hann tänka hur otroligt skönt det var att jag inte behövde stiga upp och somnade om ett par timmar. Det är hemskt men sant hur skönt det är när man själv får ligga kvar i sängen medan den andre måste stiga upp.

Igår käkade vi middag på LARRYS! Jag åt Fajita Pita, en av mina absoluta favoriter på menyn! Förut åt jag och Jonas rätt mycket på Larrys eftersom vi inte hade säsongskortet och vi tyckte det var trevligt att äta och kika hockey men det var länge sen sist vi var där och vi blev inte besvikna =)

Nu börjar hockeyn strax. Heja heja heja AIK!


 

 


Släcker ni?


Klockan 20:30 är det Earth Hour. Vi får det lätt eftersom vi inte ens ska vara hemma. Ska bara försöka övertala Jonte att stänga av datorn innan vi åker.




Black is back


Mitt senast bud är att jag inte vill gifta mig. Men om jag fick någon av dessa så kanske jag kan övertalas :P

 

Den nedre är inte mindre än en Vera Wang

 

 



Mars


Igår sa någon på jobbet att detta är verkligen mars väder. En stunden kan det snöa som tusan medan det i nästa sekund kan vara strålande sol. JAG SER INGEN SOL!!!! Veckan började ju så fin men nu är det verkligen skitväder!!

Igår var Jonte ute och svirade medan jag var hemma och zappade mellan 1an, 4an och 352:an. 352:an vann och glad för det är jag för nu står det 3-2 i matcher!! =) Yihaaaaa!

Idag har jag varit eremit hemma, sov otroligt länge, såg sedan en halvkass serie och pysslade lite. Nu håller jag på att göra mig klar för en kväll på stan. Klädpanik!


GO AIK


Usch vad jag önskar att jag befann mig på ladan nu!!!


Rösta på Nelly....


....här


Matlista


Nu har jag gjort iordning en matlista för några dagar framöver. Det känns mycket bra, både vad gäller att man vet vad man ska handla och alla rätter är anpassade efter GI. Så nu tar jag ett krafttag igen, motar undan sockret och kolhydraterna och satsar på god mat istället.

Vi kommer säkert inte att följa den slaviskt men alltid bra att veta på ett ungefär vad man ska käka.

Min matsedel:

Imorgon:
köttfärssås
Torsdag:
Våfflor (det är ju våffeldagen)
Fredag:
tacos (i ugn med philadelphiaost och creme fraiche)
Lördag:
fläskfilégryta med tapenade
Söndag:
omelett med baconsås

Måndag:
Kycklinggryta (med bland annat färsk spenat, soltorkade tomater, vitlök...)
Tisdag:
Köttfärsbiffar i sås
Onsdag:
Kebab
Torsdag:
Omelett med kycklingröra
Fredag:
Fredagsfavoriten med fläskfilé
Lördag:
Lövbiff i cognacsås
Söndag:
Barbecueribs

Måndag:
ost- och skinkpaj utan skal

Jag gör inte tillbehören så avancerade utan oftast blir det grönsallad eller bara nå gurka och paprika. Det får inte blir för jobbigt + att när Jonte lagar maten kan jag inte direkt kräva att han ska ställa sig och laga specialkost till mig.



Kom igen AIK


JOHAN FORSBERG!!!!!


Cold


Jag är förkyld. Usch vad trist det är, jag ser ut som Rudolf med den röda mulen. Blir en lugn afton, jag ska hoppa duschen, krypa i mjukisdress och slappa i soffan med bok innan det är dags för hockey. Hejja AIK!!

Helgen har varit bra. I fredags softade vi framför tv:n. Såg Så ska det låta och sen solsidan. Om ni inte sett solsidan så kan jag verkligen rekomendera den. Superkul!
Sen i lördags var det partajj, vi var hemma hos oss och kikade hockey och drack vin och åt pizza. Trevligt =)


Idag såg jag listan på artister till festivalen. Det var verkligen inte en enda artist jag vill se så det blir nog inte att gå ut någonting alls. Ifjol var det ju hur värt som helst då det var bra artister både fredag och lördag så då var det två-dagars. Men i år satsar jag nog på att spara slantarna.




simply to die for


 

 


Magnus Betnér


Ligger i sängen och vilar mig. Känner mig knäckt och skulle helst vilja dra täcket över hududet och somna in.
Men ikväll är det Magnus Betnér som står för undehållningen och det kommer nog alldeles säkert att få mina sova-tankar på flykt.


Scorett


Jag har nog missat att Scorett har accessoarer (hoppas jag stavade rätt, ides inte googla spelling). Jag tror att jag måste kila in på stan och se om dom har nå schyssta armband i butiken.


Igår upptäckte jag en sak, Jonas har väldiiiigt mjuka fötter. Det tyckte jag var mysigt, J vart nog mest irri när jag ville fotkelas :P






Vitt vitt vitt


Idag har jag varit duktig och jobbat övertid 2 timmar. Nu funderar jag på att ta itu med min garderob, jag har hur mycket kläder som helst som jag verkligen inte använder och som jag funderar på att sälja på loppis nån söndag. Sen har jag ett bunt kläder jag inte kan ha men som jag har en förhoppning om att jag en dag ska kunna ha.

Tänk om jag kunde ta mig i kragen gällande mat och motion och fick se ut såhär igen




Jag har börjat läsa en tjejs inredningsblogg. Jag skulle verkligen kunna flytta in i hennes hem. Rakt av. På studs.


Träningssamvete


Jag har kikat på två filmer i helgen. Den första Äntligen Midsommar, svensk film med bland annat Luke Perry i huvudrollen. Den var okej, varken mer eller mindre. Kan absolut ses en soft söndag eller så. Den andra filmen heter The Hurt Locker, den tyckte jag inte var bra alls. En krigsfilm som helt enkelt inte föll mig i smaken så efter halva filmen plockade jag fram en bok och läste medan Jonte såg klart den.

Måndagar än ändå lite hat-kärlek. Det är hemskt att stiga upp på morgonen och själva jobbandet går alltid sjukt trögt och man är allmänt ovillig att ta tag i svårigheter. Men sen är det rätt skönt att komma hem från jobbet på måndagar eftersom träningen är avklarad eftersom jag lunch-jympar, det blir ofta lite handling på Coop på måndagar och jag gillar att handla mat sen så är det bara hem och kunna slappa i soffan eller göra vad man vill utan att ett träningssamvete gnager. Å vips så var det helt plötslig fredag igen =)

Så därför gör jag ju en tidig kväll och läser en bok i sängen.






Innebandy


Idag har jag hunnit med att jobba ett par timmar, varit uppe hos farmor och farfar och hälsat på plus kikat på när Jonas har haft företagskupp i innebandy. Det var rätt så kul att kika på innebandy och som pricken över i:et så vann dom =)  Jonte han spelade dock inte utan agerade coach :P


Blumfy


Om det är någon som sett senaste avsnittet av Cougar Town så vet ni vad en Blumfy är. Jag är kär. Fatta att ta på sig denna kreation en kall söndag och krypa ner i soffan och dega framför film.
Jag hittade ingen bra bild på den men killen till vänster om Courtney Cox har på sig den....



 

Jag vill ha en, jag undrar var man hittar den :P

 

 


Typiskt mig


Igår pratade jag ju om att ställa undan mina stövlar och ha pumps på mig på jobbet istället. Sagt och gjort så packade jag ner ett par dojjer i en påse tillsammans med min frulle. När jag kommer på jobbet så tappar jag dock påsen i golvet, shakern som jag har min frukostyoghurt i smashas sönder och jag har hallon-blåbär smothie fulla skorna.
Jag fick rent diska ut skorna för å få bort allt. Så inte nog med att jag fick ha jympadojjer på mig halva dagen medan pumpsen torkade så vart det banan till frukost =(





Pumps


En av de saker jag inte gillar med vinter är skor. Jag hatar att försöka pilla i ett par jeans i tajta stövlar, det finns inget värre. Det är tur modet är tajt just nu så hela paketet ryms i skorna. Men jag längtar mucho till man får börja ta på sig söta ballerinas, gladiatorer och högaklackade pumps.

Jag tror börjar redan imorgon med att ta med mig ett par pumps att ha på jobbet. Är för less på mina stövlar nu!!


Cykla


Jag hatar verkligen och cykla. Jag går mycket hellre för att ta mig dit jag ska men idag så ska jag iväg för lite spinning. Jag gillar det inte men jag intalar mig själv att man bränner endel kalorier ;P
Och det är väl därför man tränar!!? :D


Alice i Underlandet


Idag bytte jag ut jympan mot hamburgare och bio. Det kändes helt rätt haha...

Dock så var filmen inte sådär jättebra, Alice i Underlandet såg vi.




Just Dance


Jag lyssnar på partymusik och blev just galet sugen på att dansa =)








Smågodis


Jag skulle kunna ge min högra arm för en påse med smågodis. Helt crazy sugen.




Nej


Jag vill inte lägga mig och sova för då måste jag strax vakna.


Söndag


Snart var helgen slut och det är ju alltid trist. Nog för att jag gillar vardagen också men... Det är ju det där med att stiga upp på morgonen som är så mycket härligare när man inte behöver stiga upp klockan sju.

Idag har jag slappar framför tv och dator. Movietime.
Jag har sett Did you hear about the morgans. Den var inte så där superbra. Sen såg jag The boys are back som jag tyckte väldigt mycket om. Nu funderar jag på att se den nya svenska serien Solsidan, jag har gört det ryktas att den ska vara bra.




Sizzling Fajitas


Fredagens vinprovning var trevlig. Gott vin och, god mat och gott sällskap. Jag fick ett bra tips på vin som jag nog tror jag kommer att köpa framöver för att variera mig lite.

Sen kom underbara lördag. Vilket härligt väder, jag är bara mest ledsen för att jag var bakis + att jag lovat jobba ett par timmar. Så det blev lite av varje den dagen, vila och jobb. Men en promenad hann jag iallafall med. Sen var det hem för att styra upp lite Sizzling.
L&P och Helle kom förbi och vi käkade alldeles för mycket middag, sen såg vi Andra chansen och intog ostkrokar, Cola i massor och lite dumle.
Efter andra chansen såg vi film, eller ja vi som höll oss vakna iallafall, Percy Jackson. Den var bra men jag hade nog lite för höga förväntningar på den.

Så som ni kanske förstår så har det inte direkt GI:ats här under helgen och som toppen över i:et håller jag nu på att baka bröd.
Jag får ta igen detta till veckan! =)


Panelgardiner


Jag känner mig slutkörd, jag har skrubbat och skurat varenda millimeter av badrummet uppe. Min rygg värker och jag inser att mitt stillasittande jobb är... ja... lite fööör stillasittande.
Det var tider det när man jobbade på Maxan och flippade burgare tills det sprutade dressing ur örona. Då kände man att man levde men inte behövde man fara på gymmet efter att ha jobbat inte. Nä gratis träning när den är som bäst. (Jag funderar dock inte på karriärbyte :P )

Jag är inte särskilt praktiskt lagd, om jag avslöjar en pinsam grej - lovar ni att inte sprida ut det över hela internet!! :P - Jag har aldrig själv bytt en dammsugspåse i hela mitt liv!
Men idag har jag sytt gardiner, sjukt nöjd över mig själv är jag dessutom. Ja alltså inte sytt som i sytt från osydda gardiner haha... nä, jag har fållat upp ett par nyköpta panelgardiner. I know, det är pinsamt att jag ens är nöjd över mig själv för visst fasen borde man väl ha sytt gardiner, bytt damsugspåse och bryggt kaffe vid den höga åldern av 26!


Vinprovning


Snart börjar jobbveckan lida mot sitt slut, känns skönt för jag har varit såå trött i veckan. Borde verkligen lägga mig tidigare på kvällarna. Jonas har hela veckan jobbat till 19.00 på kvällarna, det är trist. Trist att måsta hem (för det så långt;P), trist att äta sjäv... Det har jag två dagar löst med att fara hem till mamma och pappa och käkat middag.
Superdupernajs att slippa laga mat. Det är nästan det bästa med att bli bortbjuden, då blir man servad till fullo =)

Jag är en aning avis, dom håller på att sätta in fjärrvärme hos en arbetskompis till mig då dom ringde till honom och sa att det hade blivit nå fel med vattenledningarna så hans toa var typ förstörd. Han var skitdeppig då jag med världens största leende sa "Å lyllo dig, då får ju du nytt badrum!!!". Han kunde inte riktigt se det från den ljusa sidan som jag direkt gjorde :P
Jag hade inte haft något emot en ny matta och nya väggar kan jag lova =)

På fredag har vi vinprovning med jobbet, det ska bli spännande. Jag hoppas man kan få bra tips på goda viner och få lära sig lite mer om vin, jag är som dålig på det där med vin. Jag köper alltid min vanliga "spray-flaska" för att vara på den säkra sidan.


Aneboda klädskåp


Jag har för ett tag sedan börjat läsa Hanna Graafs blogg när man har dötid vid datorn. Hon lägger ut mycket bilder vilket är väldigt kul. Jag måste verkligen få säga - MY GOD - så snygg hon är. Shit pommes frittes. Det är ju kanske ingen hemlighet att jag gillar superblondiner men Hanna toppar nog ändå Sverige listan.


Förresten om det är någon som ska på Ikea och känner sig superbussig så skulle jag kunna tänka mig att få denna hem till Skell.




Världens bästa mat


1. Äpplen

2. Björnbär

3. Svart te

4. Blåbär - check

5. Broccoli

6. Fullkornsflingor

7. Körsbär

8. Körsbärstomater - check

9. Kaffe - check

10. Tranbär

11. Mörk choklad - check

12. Grönt te

13. Apelsiner - check

14. Persikor

15. Plommon

16. Hallon - check

17. Röda vindruvor

18. Rödlök

19. Spenat

20. Jordgubbar

 

Enligt någon artikel på aftonbladet ska man leva längre om man regelbundet äter sakerna på listan ovan. Jag kan snabbt konstatera att jag förmodligen inte kommer att leva särskilt länge. 6/20.
Kanske får börja köpa mer jordgubbar och vindruvor och annan smaskig frukt.
Tyvärr är ju de frukterna inte GI så för tillfället nöjer jag mig med min dagliga apelsin på jobbet=)

Fredagen spenderades hon L&P med smaskig mat, vin och spel. Trevligt värre. Men mådde halvilla på lördagen då jag blev tvärfull där på slutet :P Sånt som händer ;O
Resterande helg spenderades mest med soffan och andra småaktiviteter vilket var skönt men såklart så gick helgen alldeles för fort.

Nu är det måndagsbajs och jag ska lägga mig i sängen redan nu, 19:52, för att lyssna på ljudbok och somna rätt tidigt.
Idag har jag haft lönesamtal med bossen vilket känns otroligt peppande. Blir en bra extra slant till Vegas eftersom jag kommer att få höjningen retroaktivit i maj månad. Kunde inte komma lämpligare =)




RSS 2.0