Halv 8 hos mig

Idag hade jag Halv 8 hos mig.

Parmesankorgar "på tork".


Det färdiga resultatet: kräftröra i parmesankorgar.


Min dukning


Middag: kall medelhavsmarinerad kyckling. Potatis och grönsaker i ugn med sallad och feta-ost-sås till det.


Jag glömde fota efterrätten men det blev Jordgubbs- och limemousse typ.

Skönt att ha min omgång klar, nu har vi bara Maria kvar med sin middag sen koras vinnaren =)


Måndag 28 mars

Idag har jag och Jonas varit på föräldraträff på lassa. Det var helt ok. Jag var lite halvnervös innan eftersom jag hartar att sitta i grupp med okända människor och kallprata men det gick bra. Vi hade en rätt skön grupp och en kille som tyckte det var skitkul att snacka hehe =)

Känner mig sliten, somnade vid tre tiden inatt och har haft hosta och ont i halsen idag. Men imorgon kommer jag att vara frisk =)
Nu ska jag sätta mig och klura på handlarlista inför min omgång av halv-8-hos-mig på onsdag =)
Sen blir det lägga sig i sängen och läsa innan jag däckar där vid nio klippet haha!


Söndag 27 mars

Idag ska jag sitta i soffan hela dagen. Jag har ont i halsen och jag har redan dragit på mig mysbyxorna, laddat med ett stort glas juice och en bok. Läsa, se hockey, kanske se en film och läsa lite mer - det är planerna för dagen.

Igår mötte vi upp L & P vid gamla ÖB för att kika på nå skoteruppvisningstjosan men vi kom lite sent så det var nästan slut på uppvisningen när vi kom dit. Vi for vidare till Ainas och svullade fika och sen hem och kikade hockey.
Tacos hos L&P med bästa Ooel och Helle, fortsatte svullande och drog säkert i mig en och en halv liter cola själv haha =)

Earth Hour

Det blir lätt för oss att släcka överallt eftersom vi ska bort ikväll! =)

HM-shopping

Idag var jag på HM efter jobbet och shoppade. Skulle försöka hitta mig ett par mamma.jeans men det finns tyvärr inte i min storlek. Tyckte som synd om mig själv och tröst-shoppade lite klänningar istället =)

På väg till kassan rycker jag åt mig ett linne. Eller ja, jag trodde det var ett linne. När jag kommer hem och ska prova grejerna så upptäcker jag att jag köpt en jumpsuit!!
JAG DOG AV SKRATT när jag provade den. Jag såg faktiskt inte klok ut.

Så om nån vill köpa en jumpsuit i storlek 40 så hör av dig innan tolv imorgon! :)
Hittar den inte på hemsidan men är samma färger som denna KLÄNNING.



Städning

Jag önskar att det kom hit någon varje fredag när man är på jobbet och städade huset! Fy satan vad jag hatar att städa!!! Eller så önskar jag att Jonas älskade att städa och sa varje torsdagkväll att jag kunde lägga mig i soffan och läsa bok medan han städade hela huset själv =)

BVC besök

Idag har jag varit på BVC. Mitt järnvärde hade inte gått upp något alls så nu måste jag öka dosen med Niferex, känns drygt men what to do. Lycka just nu är ju att få skita, sen att skiten är svart det är ju en annan femma :P

Mitt i besöket säger barnmorskan: "Just ja, har du ätit frukost?".
Eftersom farsan har diabetes och jag är överviktig så var det tänkt att jag skulle göra socker-test. Hade ju varit skönt att få göra bort det idag när jag lika var där men istället får jag komma in på fredag. Två timmar tar det, tror jag måste köpa med mig nå roliga tidningar eller så!

Bebin är nu 35 cm lång och väger ungefär 1 kg. Igår började jag känna ont i revbenen och det är förmodligen för att den vänt på sig. Rumpan ligger vid höger revben och skallen neråt. Det är dock inte säkert den kommer ligga så fram till förlossingen.


Halv 8 hos Madde

Oj vad jag åt mycket igår. Halv åtta hos Madde var klockrent!

Dukning och middagssällskap


Förrätt Voul-och-nånting :P


Kycklingpaj med supergod avocadoröra till!


Sist men inte minst, en av de godaste efterrätterna jag ätit: polkacheesecake


Måndagsnöje

Idag efter jobbet drog jag och Jonte till bowlinghallen. Första omgången gick väl hyfsat för edström men sen mitt i andra serien så stuper jag på alla fyra!!! Inte nog med att det vart sinnesjukt pinsamt att som halv-fet-preggo-woman ligga på alla fyra så ljuder ju den där jädra "övertrampssignalen". Så dom som missade dunsen fick då se mig ligga där när det tjöt av övertrampet!
Jag dog av skratt efter det och resten av serien gick väl sådär :/

En helg på/vid is

I helgen har jag spenderat ett par timmar ute på isen, det har ju verkligen varit fantastiskt väder =)

Igår mötte vi upp med L&P och drog till Kåge, gick dock bara till första ön denna gång där vi bänkade oss på sittunderlag och grillade lite korv. Sen på kvällen blev det "fritös-kväll" hos L&P. Vi for förbi Willys och köpte lökringar, chilli-cheese, pommes och en massa goda dippar, så sjukt gott med friterad mat =)
Sen såg vi en mycket bra film - Season of the Witch.

Idag for ut till stugan och körde lite skoter, gjorde mackor i järn och solade. Sen snabbt hem och göra sig klar för att fara på isladan och kika hockeyn där. Det var grymt spännande, så himla kul att dom vann =)

Nu har jag stoppat in en sån där färdig gratäng i ugnen och har köpt färdiga kycklingfiléer på Ica och Johnny´s pepparsås till det. Sjukt hungrig!!

 



Fredag 18 mars

Helgen inleddes med att vi rökfyllde hela huset. Jag stod och lagade mat och hade fläkten i full gång och Jonte skulle göra upp eld. Detta ledde till att röken for in i huset istället för upp i skorstenen.
Så kom inte hit, det luktar en blandning av röklukt, ättiksprit och doftspray! Inte OK =(  Jag hoppas verkligen att röklukten försvinner!! BLÄ!

Det blev inte så mycket bättre kväll efter det heller när AIK gick och förlorade matchen!!

Jag är trött, kan man gå och lägga sig klockan 22:00 en fredag-kväll? :P


Jag längtar till vi kan göra detta...


Och se dessa blomma


Och sippa på...




88 dagar kvar

Så här ser din graviditet ut

Beräknat förlossningsdatum: 2011-06-13

Barnet blev till omkring: 2010-09-20

Du är i vecka: 28

Du är i månad: 6

Antal graviditetsveckor och dagar: 27 veckor 3 dagar

Antal dagar kvar till förlossningen: 88


16 mars

I veckan händer det inte så mycket alls. Jag och Jonas har mest suttit vid varsin dator och slappat, jag har varit trött och gått och lagt mig supertidigt.

Ikväll blir det tacos framför hockeyn! Heja AIK!! =)


Grillning



Gosch vad gott det var =)

Hemmavid




13 mars

Helgen har varit grym. I fredags umgicks vi med bästa mamma och pappa med god middag. Sen bjöd lördagen på sol ute på isen vid Kåge. L & P hämtade upp oss vid lunch och sen mötte vi upp med Maria och sötaste Holly vid hamnen i Kåge. Lite halt var det att gå men vi klarade oss alla undan vurpor =)
Bänkade oss i snön och satt och lapade sol och åt muffins- skönt!

Sen bar det av hem till oss för premiärgrillning - sååå gottt! Tyvärr följde en kass film (minns ej namnet men det var med Reese Witherspoon) på det men det gjorde inte så mycket =)

Moccarutor

Men helvete. Varför kan man inte kolla innan att man har nog ingredienser till kakan innan man börjar baka!?!
Bakar sällan och nu när man väl gör det så vart allt pajat! Fuck.

Strålande sol

Igår var mamma och pappa förbi på middag. Jag ska inte avslöja vad det blev för kött-rätt för jag kanske ska köra den på halv-åtta-hos-mig men vi provade göra dom där potatispuckarna som Lina bjöd på och dom var hur goda som helst, dock så blev dom hur fula som helst. Jonas svor och hade sig när han skulle rulla ihop smördegen med potatisen haha.

Oj vilen dålig bild men vi invigde även Mateus =)

 

 

Idag ska vi bli upplockade av L & P för en dag ute i Kågefjärden. Ska packa ner gårdagens kladdkakemuffins i ryggan och sen ska jag lapa sol ute på isen =)  Snälla snälla snälla sol - försvinn inte =)

 


11 mars

Min dator står alltid i soffan, så nu när jag skulle dammsuga soffan var det ett perfekt tillfälle att stänga av dammsugaren och kika lite bloggar...eller... (middagsfrämmande kommer om en timma)?!!
Nu tar jag mig inte upp. Jag är tröttare än ett as. Sinnesjukt hård i magen av järntabletterna och har börjat få yrsel också.
Tror jag måste börja dieta på blodpudding nån vecka nu och se om orken kommer åter.


Första kvarten

Oj vilken rysare hockeyn är, magen i uppror för att det är så spännande.

Idag har jag tryckt i mig två semlor och inser att mitt sockerberoende har nått sjuka höjder. Måste nog tagga ner på sockret ett tag nu. Ett par dar. Nån dag. Ge mig styrka.

Fint porslin

I lördags hde Jonas över några poker-kompisar och han lyckades vinna en slant. Den slanten var Jonas snäll och gav mig?! Varför vet jag inte =)
Så idag medan J var hos tandläkaren var jag på Spets och Ting och köpte finaste tallrikar! Jag är sååååå nöjd! =)

 

Förra måndagen hade Maria namnsdag, eftersom jag heter det i mellannamn så fick jag en bukett snitt-blommor av min mor. Om ni vill ge bort blommor som står sig länge så kan jag tipsa om dessa (kortet togs idag). Inte nog med att dom står sig länge så är dom ju otroligt fina!

 

 


Sett på sistone

Igår såg vi The Figher, en film om boxaren Micky Ward. Filmen var helt okej, den började lite segt tyckte jag men blev bättre efter en stund.

När vi var i Stockholm var vi och såg Sanctum på 3D, den var riktigt häftigt och spännande, så kan absolut rekomendera att gå och se den (helst på 3D).

Sen såg vi en mycket märkligt film när Joel och Helle var här: The Resident. Lite halvläskig men mest skum haha.

Ikväll blir det eventuellt att kika på Morning Glory eller kanske Black Swan.

5 mars

Idag har vi vart en sväng på stan, vi skulle käka lunch på Lilla Marie hade vi tänkt men dom hade ingen lunchmeny utan bara ett par trista mackor. Men mackor till lunch blev det ändå när vi kände oss sugna på Subway =)

Nu blir det att städa, sen hockey och ikväll kan jag tänka mig att det blir nån film för mig(Jonte ska spela poker med grabbar) .

När vi kom hem från stan så smet Sindy ut och för en liten stund sen gick Jonas och letade upp henne. Hon befann sig hos grannarna och hjälpte till med snöskottning. Hon är för söt ibland.

Cream

Idag var första dagen på jobbet efter en veckas semester. Det kändes bra, jag hade tänkt säga att jag gillar att jobba, men det jag menar är nog att jag gillar att vara på jobbet. Vardag ni vet.

Sitter nu och kikar hockey och dricker en CREAM (mycket skum läskeblask!).



"Varan är tillfälligt slut"

Detta Ikea.
Idag åkte jag och Jonas upp på Ikea för att köpa dom grejer som saknas till köksön. Tyvärr så var varan "tillfälligt slut". Jahapp, det var ju inte så mycket att göra åt saken *suck*.
Varför måste vi bo hundrafemtioelva kilometer bort från Ikea? Det är dumt, dom borde ha öppnat upp i Skellefteå istället för Happis! =)

Istället shoppade vi bebis-grejer i sinne hehe, det var kul!

Nu ska jag hoppa i duschen, plocka fram Delli-boll från frysen och kika lite TV!




Halv 8 hos Lina

Jag kom just hem från halv 8 hos Lina. Hon var först ut i gänget med middag men tyvärr vart det bortfall redan första träffen. Pål fick därför vara stand-in och heta Maria under kvällen hehe =)

Ingen bild på förrätten men L hade gjort en god västebottensostpaj med klegg till.

Till varmrätt blev det dubbelmarinerad fläskfilé med potatisbakelser och rödvinssky (recept på allt önskas :D)

Till efterrätt serverades cheesecake.

Allt var supergott och jag är alldeles för mätt! =)

 


Typiskt

Idag skulle jag och Jonas bädda spjälsängen för att se vad vi behöver komplettera med på Ikea imorgon. Så Jonas gick och hämtade Moln-sängläderna och tar upp dom ur kartongen. Gissa vad - jo vi har råkat köpa ett bäddset för en vanlig säng. Jag trodde på riktigt att jag skulle börja grina! Suck pust och stön. Så jävla typiskt oss (mig)!

Idag drar jag till morsan så får hon hjälpa mig att sy om det till sängkläder för spjälsäng, förhoppningsvis så räcker det till två set. Då kan vi ha ena setet till spjälsängen och det andra till vaggan.

Det känns som att jag borde ha greppat att något inte riktigt stämde då bäddsetet på nätet endast kostar 349 kr! Ibland går det bra och ibland går det mindre bra =)





En helg i Stockholm

En superbra helg i Stockholm är nu avklarad. Ett par tusenlappar fattigare men ett gäng kläder rikare =)

Vi åt en massa god mat, shoppade, var på Casino, såg 3D-bio och umgicks.

Jag är väl inte bäst på att plocka fram kameran så jag bjuder på dom få bilder som togs =)








Tack för en bra helg! =)

RSS 2.0