In the making...

....of morotsmuffins.




Six-pics






Klippning

Idag har jag varit och klippt mig. Jag brukar klippa mig på Attityd under Happy Hour timmarna då kostar det "endast" 320 kronor.
Med mig hade jag skrivit ut denna bild

Nu så här i efterhand önskar jag att hon flikat upp det lite mer och klippt till luggen mer så där sned.

Owell, jag kommer ändå att ha håret uppsatt i svans så är väl tveksamt om ni ens får se frippan live.

 

Idag kom Annah med familj förbi och hälsade på igen. Så himla mysigt! Barnen har blivit så stora. Det första William sa när han kom in var att han ville se bebisens rum. Där inne hittade han ett par av Sixtens skor. Då frågade han vad det var för något. Jag svarade att det var ett par skor. Han frågade då vad då för ett par skor. Jag svarade att det  kallades uggs. Då frågade han vad det var för något.

Jaa, vad svarar man på det? Gulle =)

 


Öppna förskolan

Idag mötte jag och Sixten upp med de andra mammorna/barnen på öppna förskolan på Mor Backe. Fullt ös medvetslös. Inte för våra barn kanske som är lite för små för att kunna kuta runt och leka. Sixten tyckte mycket om sångstunden. Han satt som ett ljus och tittade på de andra barnen.

Är nyss hemkommen från isladan. Jag tog med mig Singo och kikade lite hockey. Tyvärr förlust men alltid kul med lite AIK!
Ni skymtar oss där i bakgrunden: norran. Det vill säga: jag, Maria och min dubbelhaka =)

Nu sitter jag och funderar på om jag ska krypa till kojs eller om jag ska kika på Dexter. Jag borde lägga mig för jag misstänker att det kommer bli en tidig morgon. Sixten gjorde natt redan 18:00 idag.




Syjunta

Ikväll har vi haft syjunta/pysselkväll hemma hos mig. Lina och Madde packade med sig stickning och pyssel och dök upp. Sen kom även Annah förbi som var i Skellefteå! Supertrevligt!

Jag har planer på att göra vimplar till Sixten. Jag skulle vilja ha ett fint tyg till. Helst ett tyg som har typ en stor stjärna i mitten bara. Någon som vet om det kan tänkas finnas ett sånt tyg? 

Jag hade gjort wienerbröd av färdig smördeg. Dom vart ok, men tycker att dom man köper är godare. Tyckte att dom blev för frasiga. Lite deg vill man ju ha!

Inga bilder blir det för kameran är glömd på Renholmen *suck*

Lugn helg

I lördags for Jonas tidigt på personalfest så jag for hem till mamma och pappa och spenderade dagen där. Det var skönt att vi fick bli lite ompysslade både jag och Sixten. Jag tror det behövdes.

Sen på söndag for vi till Renholmen och var där hela dagen. Så det har verkligen varit en lugn och skön helg!

Nu har jag slöat en stund framför datorn. Ska passa på att plocka undan lite medan han fortfarande sover.

Fredag den 23 september

Idag var jag, pappa och Sixten en sväng på stan. En snabb fika på CK sen gick vi på torget och kikade på farmor som sjöng med sin kör där. Vi mötte upp med farfar och min kusin simon och även min faster och hennes styvdotter.
Sixten tyckte det var mycket roligt med all uppmärksamhet.

Sen bjöd vi hem farmor och farfar på middag och då blev det ännu roligare. Sixten var på ett strålande humör. Han tog sig till och med en powernap i babysittern medan vi åt. Sen när efterrätten var uppäten vaknade han med ett leende. Go'killen! =)

Doktor i rock

Dubbelavsnitt av Grey's.

Rakbena

Man kanske skulle börja rocka rak-bena?!



Nä, it's time for change tror jag. Får se vad vi hittar på.

AIK-LHC

YEY! Det går bra nu. 4-0 i skrivandes stund! *Gilla*

Jag skulle vilja ha en fritös. Oj så gott det vore, göra goda pommes, chili-cheese, mozzarella-sticks och annat smaskens i fritösen. Köpa MAX-hamburgerdressing och vräka i sig!

Jag och Sixten tar det väldigt lugnt på dagarna.
Vi stiger upp vid åtta-tiden. Då har Sixten oftast varit vaken en timma ungefär. Mamman är dock lite för trött för att stiga upp klockan sju så vi myser i sängen.
Resten av dagen är typ, sova en stund, äta lite, leka i leklandet, sjunga lite sånger, leka lite mer i leklandet, mysa i sängen. Inte så stor variation på dagarna direkt hehe =)


Mamma vet bäst

När Sixten börjar bli trött på dagarna och ska sova så är det en ständig kamp. Sixten som gallskriker och jag som kör den där förbannade vagnen. Över trösklar, fram och tillbaka på gräsmattan eller vid sidan av trottoaren där det är gräs. Terängkörning kan vi kalla det. Varför kan han inte bara förstå att han ska sluta sin bruna och chilla?!
Eller vara som andra barn som slocknar direkt dom kommer ner i vagnen. Tips på somna på "somna på dagen" tekniker mottages tacksamt =)


Pajjad laptop

Jonas laptop pajade för att tag sedan vilket resulterar att det blivit väldigt lite film-tittande på sista tiden. Vi kopplar nämligen datorn till tv:n. Jag tycker inte alls det är lika kul att sitta framför min egen laptop själv och se film.
Inte för att man snackar så mycket med varandra eller så...
Jag hoppas datorn blir lagad snart för att det börjar rulla in lite filmer jag skulle kunna tänka mig att se.

Jag skulle vilja ha små-godis. Jättesugen. Kanske på fredag?!

Om ni gillar tonårsserier så måste jag återigen boosta lite för serien Awkward :P  Det är bra, charmig! =)

Idag har jag fått mysa lite med min nyaste kusin. Så himla liten. Jag kan inte fatta att Sixten varit så liten! Sixten är ju värsta stora killen ju.

Fire in the house

Min karriär som elderska går inte så bra. Det har tidigare varit Jonas som varit mest tänd på eldningen men nu när jag är hemma på dagarna kan det vara skönt med en brasa.
Idag gick det dock inte så bra. Röken kom in i huset. Usch, vad det stinker! Har haft öppet och vädrat hela dagen.

Frost

Två nätter i rad nu har det varit frost. Det är bara att inse fakta - summer is over! Fram med koftor och värmeljus.





Jag inväntar främmande. Detta blir min frulle. Bra va?! :)



Härlig höstdag

Sådana här höstdagar får det gärna bli fler av. Även om det bara blev en liten promenad till och från Maxi så blir man definitivt mer pepp än när det regnar och är grått.

Nu ska jag hoppa in i duschen och tvätta bort svetten, sen blir det att dra en sväng med snabeln eftersom det kommer småttingar imorgon.


Mätta

Idag åkte jag, mamma och Sixten och kikade på en stuga i Skråmträsk. Jag säger som jag sagt gällande de 511 andra stugor vi kollat på. KÖP.

Sen blev det en sväng på stan. Shoppade lite kläder till mig själv. Tyger till en vimpel som Sixten ska få i sitt rum (om jag nu kan få till det snyggt det vill säga). Sen så kikade vi på lampor till vårt vardagsrum. Vi har nämligen inte en enda fungerande lampa där inne.

Hockey hos T&A. Smörgåstårta och godis och kladdis på det. Vi önskade nog båda att vi fått ta Sixtens plats i vagnen på vägen hem.




Lördag den 17 september

När men hörrni guys det kanske är dags att rycka upp sig lite. På med mascara och och klänning istället för risigt otvättat hår och mjukis. Det är ju ändå helg! =)

Jag hade innan föräldraledighet någon förhoppning om att man skulle vara den där chica lattemorsan med high-heels och fina naglar. Oboy vad fel jag hade. Jag gick en vecka i klänning (typ samma klänning haha) sen blev det tajts och amnings-tischa! Orka lixom.

Otröstlig

När vi alla skulle äta pizza hos Jessica så drog Sixten igång världens skrikattack. Helt otröstlig. Jag bar, försökte mata, kikade på alla fina tapeter. Inget hjälpte. Sixten har ju dessutom världens halsben så han skriker inte direkt lågt. Fy vad jag hatar när han är sån. Har väl inte direkt hänt ofta utan mest då an är hungrig eller trött.

Hursomhaver så blev jag kär i Jessicas hus. Hur fint som helst! Jag måste tapetsera om nu. Och med vi menar jag att jag köper tapeter och Jonas tapetserar! =)


Diarea cha cha cha

Yey! Igår hade Vampire Diaries säsongspremiär. O happy days! I love fredagkvällar!

Sen så planerar jag att se denna serie. Dom la ju ner Life Unexpected och hon som har huvudrollen i den serien är nu med i Secret Cirkle. (Författaren bakom The Secret Cirkle har även skrivit The Vampire Diaries.)


Idag blir det promenad och pizza med the mother-gang! Smell U later!


Torsdag den 15 september

Men guys. Det händer inte mycket alls jag kan berätta om.

Vi var på vårdcentralen och tog sprutor idag. Inte kul. Han gallskrek. Vart sen super-duper-ledsen på eftermiddagen. Otröstlig. Fick alvedon. Låg och stirrade in i väggen i vagnen och såg hel psyko ut. Sov sen i två timmar. Vaknade en timma och sover nu för natten (förhoppningsvis).

Jag surfar lite medan jag har på hockeyn i bakgrunden. 2-1 till AIK just nu. Hejja hejja!


Core - fnissattack

Ikväll har jag varit iväg på ett efterlängtat träningspass med friskis och svettis. Core. Jag tycker inte att det är så superkul egentligen med styrketräning men core är väldigt bra att träna efter att man fått barn för att få styrka i mage, rygg och bål.

I slutet av passet så kör vi höga knän för fullt. Ledaren skriker då:
- Och magen är med! (ni vet man ska ju spänna magen genom hela passet.)

Svar JA!
Magen var med. Så pass med att den tog en sväng upp till månen, dunsade tillbaka och hälsade på djävulen en sväng vid varje hopp. Haha, jag höll på att börja skratta. Miss degig!

The Cakes


Hallonmoussetårta
Alla tårtorna var goda. Denna hallonmoussetårta gjorde jag mest för att jag tyckte den såg så snygg ut i tidningen. Den blev god, smakade mycket hallon.


Polka-paj
Polka-pajen känner ni kanske igen från detta inlägg. Den serverade Madde som efterrätt när vi hade halv-åtta-hos Madde. Så den visste jag skulle vara ruskigt god.

Sist men inte minst:

Very Cherry Chocolate cake

Denna tårta är väldigt populär att baka just nu i blogg-världen. Jag ville inte vara alltför sen att haka på trenden.

Sjuuuuuukt god!! Gaaaalet god. Men så är ju jag en choklad-älskare också. Bottnarna är gjorda av choklad och dom är supersaftiga. Sen så är smeten jättegod (mascarpone-grädde-körsbär). Enkel att göra också vilket är ett plus!

 


12 veckor

S är drygt 12 veckor gammal. Han växer alldeles för fort! Jag vill stanna tiden.

Förra veckan rullade han runt från mage till rygg. Först blev jag jätteglad och berömde och tyckte han var så himla duktig. Sen började jag nästan grina för att jag tyckte att tiden gått så fort.

 

I morse när jag klev upp hade jag planer på att gå ut och gå när S tar sin första nap. Men en titt ut genom fönstret och jag ändrade mig. Fasen vad lätt man hittar ursäkter för att bara få vara inne och göra ingenting.

 


Hett

Idag käkade vi kyckling i curry-cocos-sås. Hade glömt bort hur gott det är =)
Kyckling
Grön Curry pasta
cocosmjölk
burk med grönsaker (ni vet en sån med vattenkastanjer och bambuskott)
salt, peppar, lite vatten




Har förövrigt inte så mycket att berätta.

Badrum

Jag vill ha ett nytt badrum. Visst kan ni vara darlings och rösta på oss! Jag lovar att bjuda in på massa bastu-fester om vi vinner! =)

Rösta här!

Tungan

Sixten har börjat fälla ut tungan. Jämt hänger den ut, som en hund =)



Idag blev det favvisen, tacos, till lunch/middag.


Awkward

Det började med halsont i torsdags. Motade undan alla tankar på en förkylning eftersom vi skulle ha namngivningsdagen på lördagen. Om man ignorerar det faktum att man håller på att bli sjuk så blir man det inte alltid.

Men sen när gästerna hade farit på lördageftermiddag så kände jag näsan täppas igen och när det äntligen var dags för mig att få smaka av tårtorna så kände jag ingen smak alls.
Gick och la mig samtidigt som Sixten redan vid åtta men somnade nog inte förrän vid tolv.

Idag har vi tillbringat mestadels av tiden i pyjamas (tills jag blev nerspydd och nerkissad). När Sixten sov sin långa "efter-lunch-nap" så betade jag av 8 avsnitt av en serie.

Sixtens namngivningsdag

Idag har vi haft Sixtens namngivningsdag. Hela tjocka släkterna var bjudna och det var trångt på Kompass!


Dukningen.

Vi började dagen med att hälsa alla välkomna för att sedan berätta varför vi valt en namngivning och inte ett dop. Sen läste jag en jättefin dikt (som mamma hittat på nätet). Efter det så berättade vi lite om namnen som vi valt till honom. I slutet av "talet" så gav vi Sixten ett namnsmycke som fick representera att han fått sitt namn.  En sång sjöng vi: "När lillan kom till jorden" som vi då gjort om såklart så den passade. Mellan smörgåstårta och fikat så planterade vi ett körsbärsträd åt honom och mamma läste en dikt.


Stiliga killen.

Nu är jag helt knäckt! Hade bakat jättefina och goda tårtor som jag kan berätta mer om sen!












Torsdag 8 september

Ikväll kom mamma förbi och var barnvakt till Sixten så att jag och Jonas kunde gå på hockey. Det var trevlig att kika lite AIK men det var rätt så trist match tyckte jag. Sen så var det ju inte topp-stämning heller då det bara var en träningsmatch.

Idag på dagen var jag förbi på jobbet och fikade med dom. Sixten fick en maaassa kläder och en mössa är på ingång! =)  Jag saknar inte jobbet alls kände jag när jag var dit. Men jag saknar mina arbetskompisar lite faktiskt!


Har ni sett en sötare bebis?! På denna bild är han mycket ledsen för han vill lägga sig och sova på studs!

Stefan Liv

Jag kan inte gå in på Aftobladets hemsida för då börjar jag bara flänna. Sensitive mutch?!

Ont i halsen

Jag har ont i halsen och i kroppen och känner mig snuvig. Inte så mycket men ändå så att det stör! Jag har inte alls tid att vara sjuk. På lördag ska allt vara topp!

Hårsprayning

Tschschschschschschschschschschschschschschschschschschschschsch... också lite till.. tschschschschschschschschschschschschschschschschschschschschschschschschsch...tsc..tsch!
Det är ljudet när Jonas sprayar håret på morgonen!! Om han glömer stänga toa-dörren när har åker så blir jag och Sixten spray-förgiftade! Hela sovrummet börjar lukta :P

30 minuter senare...

Yey! Böckerna hade anlänt i postlådan! Sån lycka!
Eftersom jag inte ännu fyllt *host* 19 år så handlar jag mina böcker på ungdomsavdelningen. Eller "tonår" som avdelningen faktisk heter.




Innan jag satt mig ner vid datorn igen så gjorde jag iallafall lite nytta. Snörde in en av tårtbottnarna till Sixtens fest på lördag. Då kan jag med gott samvete sätta mig ner med en stor kopp kaffe och läsa!




Denna tårta ska jag försöka baka. Någon som gjort den? Den ser svår ut va!?! Jag hoppas jag lyckas!



Det finns ett par saker jag älskar i mitt kök. Det första vet ni redan och det är min matberedare! Sjukt smidigt!
Sen så älskar jag min köksö. Inse hur smidigt det är med dessa lådor:

Kryddlådan


Allt-i-allo-baklådan

Tråk-tisdag

Vad hände riktigt?! All ork och lust bara rann ur mig. Jag vill bara sluta ögonen och dra täcket över huvudet. Äta choklad och dricka cola.
I fredags beställde jag två böcker, jag måste nog gå ut till postlådan och kolla om dom kommit, det är en bra dag för att läsa böcker tycker jag.

mitt gullefjun


Söndag den 5 september

Igår åkte vi till Renholmen och firare farmor som fyllt år. Som alltid bjöds det på gott käk och fika.




Lördagens party









Party

Igår startade jag dagen med mamma på stan där jag shoppade loss. Påsarna innehåller inga kläder till mig själv utan mest till Blixten.

 

Sen bar det iväg till Tina och Anders för födelsedagsfest. Kvällen startades med gott käk och därefter massa gott dricka, lite Buzz och en massa glada människor.


Footloose

Den här filmen skulle jag jätte-jätte-gärna se men det verkar inte som att dom ska visa den i Skellefteå!

Julklappar

Kan man börja köpa julklappar redan nu till Sixten-Blixten?! =)

Ska då köpa mega-lego-förvaring! En lime till hans blivande rum och en vit att ha i vardagsrummet.


Crazy babies

Igår var det livat hemma hos oss då nästan hela föräldragruppen entrade kompass. Sen att vi valt en tid som skulle passa mammorna och papporna gjorde det ju inte lättare eftersom kvällarna oftast är barnens "gnäll-tid". Men det gick över förväntan faktiskt!
Bebisarna var så snälla och goa!
Det är helt galet hur bebis-kär man kan bli efter att själv ha fått barn. Man vill lixom hålla och gosa med alla bebisar samtidigt haha.
Inga bilder blev det från gårdagen. Men vi sa att vi nästan måste lägga ut dem på en filt någon gång och fota dem tillsammans. Sötnosarna!


Idag skulle jag till barnmorskan för att bli "friskförklarad". Men dom ringer och meddelade att hon är hemma och vabbar idag. Så uppskjutet ännu en gång. Kan man träna innan man varit på efterkontrollen tror ni?


Falska toscarutor

Tack så mycket för tipsen om fika! Jag ids dock inte fara och handla så det blev en icke-GI-anpassad kaka till ikväll.
En favorit dessutom! Receptet hämtar jag från min favorit-bloggerska.

 

 

På önskelistan inför jul:

Mateus uppläggningsfat: Lace plate and platter, Size 42 i White.

Finns på Spets och Ting sist jag var där!

Då vet ni.

 

Jag älskar ju de populära Mateus faten även om dom finns i vart och varannat hem. Det enda jag tycker att de saknar är fina förrätts-tallrikar.

 




Barntavlor

Jag skulle kunna fylla hela väggarna i Sixtens rum med barntavlor från Dotto. Superfina! =)

RSS 2.0